Telegram Yakındaki Kişiler Özelliği Neden Görünmüyor?

ipcam-telegram-kanali-nedir-2.jpg

Telegram’ın “Yakındaki Kişiler” özelliği neden görünmüyor? Kullanıcılar bu sorunla karşılaştığında ne yapmalı? GPS ayarları, konum izinleri ve uygulama güncellemeleri bu problemi çözmek için yeterli mi?

Telegram yakındaki kişiler özelliği sıklıkla kullanılan ve kullanıcıların pek çok işlemce kolaylık sağlamasına yarayan bir araç olarak ön plana çıkıyor. Ancak kullanıcılar özellikle de son günlerde neden görünmüyor soruları ile bu özellik hakkında bir problem olup olmadığını sorguluyor. Bu özellik artık kullanılmıyor mu yoksa bir ayar eksik olduğu için mi göremiyorum? Sorularınızı evde kendi kendinize sürekli sormaya devam ediyorsanız haberimizi okumaya devam edebilirsiniz.

Telegram Yakındaki Kişiler Özelliği Neden Görünmüyor?

Telegram yakındaki kişiler özelliği hemen hemen tüm kullanıcıların aktif olarak kullandığı ve birçok noktada kolaylık sağlayan bir özellik olarak önümüze geliyor. Bu özellik sayesinde yakınınıza Telegram kullanan bir kullanıcı eğer o de aktif etmişse elbette sizin yakınınızdaki kişiler arasında görülebiliyor. Bu sayede de kullanıcılarla etkileşim kurma noktasında sıkıntı yaşamıyorsunuz.

Ancak bugünlerde ise Telegram kullanıcıları bu özelliği neden görünmüyor sorusu ile birlikte gelmeye başladı. Özellikle de yakında Telegram kullanan kişinin de eklemek isteyen diğer kişinin de ayarlar kısmında aktif hale getirdikleri bu özellik olmasına rağmen neden yakınındaki kullanıcıyı göremediğini sorguluyorlar.

Telegram yakındaki kişiler ile ilgili olarak bu özelliği neden görünmüyor sorularına cevap olarak Telegram şirketinden ve yetkililerden de açıklama geliyor. Yapılan açıklama ise bu özelliğin kaldırıldığı mı yoksa teknik bir aksaklıktan dolayı mı uygulama üzerinde görülmediğini aslında bir nevi yanıtlıyor.

Yakındaki kişiler özelliği aslında pek çoğumuzun interaktif olarak yakınımızdaki Telegram kullanıcılarına daha kolay bir şekilde erişmemizi sağlıyor. Bu sayede kullanıcılar ile daha rahat iletişime geçebiliyor. Ancak Telegram yaptığı açıklama ile birlikte kullanıcıların GPS bilgilerini açığa çıkarmasından dolayı bu eklentinin kaldırılacağını açıklıyor.

İşletmelerin de bir hayli önünü kapatacak olan bu yenilik ile birlikte bir problem olmaması bakımından doğrulanmış olan işletmeler için ‘’yakınınızdaki işletmeler’’ özelliği getirilerek Telegram yakındaki kişiler özelliğinin bir nebze de olsa uygulamada devam etmesini bekliyoruz. Bu sayede yine işletmelerin Telegram üzerinden reklamlarını yapmaları sağlanmış oluyor.

Exit mobile version