Renkli Dersler Telegram Kanalı ve Linki Renkli Dersler Telegram Kanalı ve Linki

Pek çoğumuz akıllı telefonları aktif olarak günlük hayatımızda kullanıyoruz. Peki ama bu telefonlar acil bir durum olması halinde veya herhangi bir kapanma durumunda uydu aracılığıyla nasıl bulunuyor? Hat kapalı olmasına rağmen nasıl sinyal veriyor? İşte bu bilgiler yazımızda yer alıyor.

Diğer taraftan en çok merak edilen nokta ise şebeke dahi olmadığı durumlarda 112 gibi acil durum telefon numaraları nasıl aranabiliyor? Bu numaraları ararken nasıl oluyor da hat çekiyor? Kısaca cevap vermemiz gerekirse bu işlem sırasında sinyal bilgisine ihtiyaç duyulmamasının en büyük sebebi, SIM kartların GSM teknolojisi sayesinde gerçekleşiyor. Bu teknoloji ile sadece acil durum çağrılarının yapılmasına olanak sağlanıyor.

Sinyal Alma İşlemi Nasıl Gerçekleşir?

Telefonlar Acil Durumda Nasıl Mı Çalışıyor

Telefonlar kapalıyken bile nasıl sinyal aldığını ve acil durum numaralarının nasıl çevrildiğini anlatabilmek için sizlere sinyal alma işleminden bahsetmemiz gerekiyor. Öncelikle bu işlem şebeke sağlayıcınıza doğru orantılı olarak gerçekleşen bir işlem olarak bizleri karşılar. Öncelikle sizlerin kapsama alanında olup olmadığınızın kontrolü yapılır. Daha sonra ise ana sağlayıcınızla ufak bir bağlantı kurma işlemi gerçekleşir. Bu işlemin akabinde de mevcut en güçlü şebeke ile bağlantı kurulur. Telefon anteni ile birlikte kurulan bağlantı sonrasında şebekeler arasında bir geçiş meydana gelir. Yani aslında bu işlemler bütün olarak bakıldığında acil durumları bildirmek için bütün şebekelerin 112 gibi numaralara otomatik olarak arama yapabilme özelliğine neden olur. SIM kartın takılı dahi olmasına gerek kalmaz.

Telefon Kapalıyken de İletişim Kurmak Mümkün mü?

Telefonlar kapalıyken veya herhangi bir hat takılı değilken özel görüşmeleri yapmak elbette mümkün olmuyor. Ancak ve ancak wifi bağlantısı mevcutsa internet konuşmalarını yapabilirsiniz. Fakat bazı istisnai durumlar bulunuyor. Özellikle de acil durumlarda insanların 112 veya yurt dışında 911 numaralarını arayarak durumlarını izah etmeleri için ortaya çıkıyor. Bu durumda herhangi bir hat bağlantısı olmasına ise gerek duyulmuyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR