Mia Teknoloji A.Ş. bu hafta da direnç bölgesine uğramayı ihmal etmedi. Direnç bölgesi olan 69 aralığına değdi. Özellikle uzun süredir sessiz kalan hissenin artık dikkat çekmeye başladığı gözleniyor. Hissede özelikle Mart ile Mayıs arası referans alınırsa düşüş kanalının oluştuğu görülüyor. Ancak bilançonun da açıklanmasıyla birlikte artık bu düşüş süreci son buldu. Yükselen trend oluşturmak üzere hareketine devam ediyor.

Şirketin hisse fiyatıyla ilgili ortalama alınarak da analizi yapılabiliyor. Şirketin şu anda ortalamaları şu şekildedir:

·        10 günlük ortalaması 62,27

·        20 günlük ortalaması 60,73

·        50 günlük ortalaması 59,34

·        100 günlük ortalaması 57,69

·        200 günlük ortalaması 51,13 seviyesinde bulunmaktadır.

Eylül Ayında Faizsiz Kredi Fırsatı! 50 Bin TL Kredi Veriliyor! Eylül Ayında Faizsiz Kredi Fırsatı! 50 Bin TL Kredi Veriliyor!

Özellikle bu ortalamalara göre mayıs ile aralık ayı arasında uzun bir düzeltme süreci olduğunu söylemek mümkün. 200 günlük ortalama yani 51,13 artık destek fiyatı oldu. Son durumda ise halen bu desteğin çok üzerine bir fiyatla devam ediyor.

MIATK Bilançosu Ne Durumda?

Dovizborsa .Com Neden Açılmıyor 4

Mia Teknoloji 2024 yılının ocak ayından mart ayına kadar olan süreçte 669.077.657 TL kar açıklamıştır. Şirketin net karı arttığı için bu durum hisseye de yansıdı. Geçen yılın aynı dönemine göre %751’lik muhteşem bir artış ortaya konuldu. Şirketin hasılatı da arttı. Geçen yıl ki döneme göre tam olarak %184 artış gösterdi.

Hisselerin bilanço açıklaması hisse fiyatına direkt etkisi olabilecek niteliği taşır. Özellikle yükseliş potansiyelleri bilanço açıklanmasıyla beraber satın alınır. Sadece bu hisse için geçerli değil pek çok hisse içinde aynı durum geçerlidir.

Mia Teknoloji Hedef Fiyatı

Pek çok kurum hisselerle ilgili önümüzdeki dönemde hedef fiyat açıklaması yapıyor. Özellikle detaylı analiz ve şirket haberleri de esas alındığında fiyatların gerçekleşmesinin yüksek ihtimal olduğu söyleniyor. Ancak şu anda Mia Teknoloji hissesi için herhangi bir kurum hedef fiyat açıklaması yapmamıştır. İlerleyen süreçte hisseyle alakalı bir rapor yayınlanması durumunda mutlaka haberlerde yer alacaktır.

Editör: Şahsüver ÇITIR