Türk Eğitim Derneği, gençliğe armağan niteliği taşıyan 19 Mayıs şarkısını yapmak için yapay zeka teknolojilerini kullandı ve önemli bir çalışmaya imza atan Türk Eğitim Derneği yayınladığı bu 19 Mayıs klibi ile gençliğin sesi olmak istedi.

Ted'in 19 Mayıs şarkısının sözleri ve bu şarkı için yayınlanan klipte gördüğümüz çizimleri, yapay zeka metotları ile ortaya çıktı. Bu anlamda şarkının sözleri de dahil olmak üzere klibi içerisindeki çizimler, yapay zekanın gençlerimizin problemlerine mercek tutması sonucu tasarlandı.

Yapay Zekâ Destekli Ted’in 19 Mayıs Şarkısı Neleri Anlatıyor?

Ted'den Gençlere Yapay Zekâ Destekli 19 Mayıs Şarkısı 2

Türk Eğitim Derneği, yapay zeka teknolojilerinden faydalanarak ürettiği 19 Mayıs şarkısı, gençlerin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlama mahiyeti taşıyor. Dolayısıyla şarkının sözleri tamamıyla gençlerin günümüz zorluklarında yaşadığı sorunlara işaret etmektedir.

Yaşadığı türlü sorunlara karşı gençlerin bir serzenişi olarak ifade edebileceğimiz yapay zeka destekli bu 19 Mayıs şarkısı, klibindeki çizim ve görseller ile de şarkının sözlerini destekleyici mesajlar içeriyor.

TED tarafından gençlere armağan edilen bu şarkının adı ise “Gençliğin Bayramı” olarak seçildi. Şarkının dikkat çeken görsel zenginliği ve sözleri, genel olarak genç kesimin eğitim hayatında yaşadığı sıkıntılara ve umut arayışlarına değiniyor.

Eğitim Masraflarındaki %70 Artış Tepki Çekiyor Eğitim Masraflarındaki %70 Artış Tepki Çekiyor

Şarkının Mesajı: Gençlerimizin Sorunlarına Çözüm Olalım!

Türk Eğitim Derneği 19 Mayıs konulu “Gençliğin Bayramı” şarkısında genç neslin bilhassa eğitim yaşamında karşılaştığı zorluk ve sıkıntıları ele alırken toplumsal faydayı öngören mühim bir mesajı vurgulamaktadır.

Yapay zeka teknolojilerinden faydalanarak imza atılan bu önemli şarkı çalışmasında Türk Eğitim Derneği tarafından verilmek istenen asıl mesaj; geleceğin mimarı konumundaki gençlerimizin sorunlarına kulak vermek, ortak olmak ve çözüm sunabilmek noktasında birlik olmamız gerektiğidir.

Bu noktada gençlerin sorunlarına çözüm olabilmek, bir başka deyişle gençlerin sesi olabilmek için Türk Eğitim Derneği imzalı “Gençliğin Bayramı” şarkısı, mümkün olduğunca daha çok zihne mesaj verebilmek adına hem bütün dijital platformlar üzerinde hem de sosyal medya paylaşım sitelerinde iletişime açık olacak!..

Editör: Şahsüver ÇITIR