TBMM’de AKP ve MHP’den Asgari Ücretliye Kötü Haber

tbmmden-ortak-bildiri-filistin-ve-israili-kalici-barisa-yonelik-muzakerelere-baslamaya-davet-ediyoruz.jpg

TBMM Genel Kurulu’nda, Saadet Partisi, İYİ Parti, DEM Parti ve CHP’nin asgari ücret, yoksulluk, sosyo-ekonomik sorunlar ile tarım ve üreticilerin sorunlarıyla ilgili sundukları grup önerileri AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. Genel Kurul’da yapılan bu oylama, asgari ücretli ve emekliler için olumsuz bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

TBMM’de Sosyo-Ekonomik Sorunlara Çözüm Önerileri Reddedildi

Saadet Partisi’nin “asgari ücret” konulu grup önerisi üzerine söz alan Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, yüksek enflasyon karşısında vatandaşların ezildiğini belirtti. Ün, “Enflasyonu 2 puan artırmasın diye asgari ücrete zam yapmamak, insani bütün duygulara aykırıdır. Patronlara vergi istisnası getirilirken, kiralar ötelenirken, asgari ücretliye gelince ‘enflasyon yükseliyor’ türküsü çığırılmaya başlanıyor” dedi.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz ise yoksulluğun Türkiye’nin en temel sorunlarından biri haline geldiğini vurguladı. Kocamaz, artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında maaşların yetersiz kaldığını ifade ederek, “Emeklilerin büyük kısmı, 10 bin liranın altında kalan maaşlarıyla zorlu bir hayat mücadelesi vermekte. Asgari ücretin eridiğini ve temmuz ayında ara zam yapılmasının kaçınılmaz hale geldiğini” söyledi.

DEM Parti Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, kira artışlarının vatandaşları zor durumda bıraktığını belirtti. Sayyiğit, “Kira artış oranı 12 aylık ortalama enflasyona göre belirlenecek. Yüzde 25’lik artış oranı dahi uygulanamamışken, bundan sonra kira artış oranlarının yüzde 100’leri de geçmesi söz konusu” değerlendirmesinde bulundu.

AKP Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, kira artışları ve depremde evsiz kalan vatandaşların sorunlarına değindi. Altunyaldız, “Önceliği, depremzedeleri ev sahibi yapmaya ayırıyoruz. Bunun yanında diğer vatandaşlarımızı meselelerle baş başa bırakmıyoruz. Dezenflasyon süreci haziran ayıyla birlikte başladı. Bu süreçle birlikte her ay yıllık enflasyonun ortalaması düzeyinde artması öngörülen kira artışları her ay düşüş gösterecek” diye konuştu.

CHP, DEM Parti ve İYİ Parti Grup Başkanvekilleri, Altunyaldız’ın açıklamalarını eleştirerek, hükümetin politika ve uygulamalarının vatandaşların yaşadığı ekonomik zorlukları çözmekten uzak olduğunu savundular. Muhalefet partileri, AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedilen önerilerin, toplumun geniş kesimlerinin yaşadığı sosyo-ekonomik sorunların çözümü için önemli adımlar içerdiğini belirtti.

Genel Kurul’da yaşanan bu gelişme, asgari ücretli ve emekliler için kötü bir haber olarak yorumlanıyor. Muhalefet partileri, reddedilen önerilerin yeniden gündeme getirilmesi ve vatandaşların ekonomik sorunlarının çözülmesi için mücadele edeceklerini ifade ettiler. Ancak, AKP ve MHP’nin bu konudaki tutumları, önümüzdeki dönemde bu sorunların nasıl çözüleceğine dair belirsizliği koruyor.

Exit mobile version