Tayyar-Özlem Öz Çifti İle 12 Fenomenin Mal Varlıklarına El Konuldu

tayyar-ozlem-oz-cifti-ile-12-fenomenin-mal-16586540-8973-m.png

Dilan Polat’ın “Şampiyonlar Ligi” adıyla paylaştığı fotoğraf, sosyal medyayı sarsan bir skandalın başlangıcını işaret etmişti. İşte, yaşanan gelişmelerin detayları…tayyar-ozlem-oz-cifti-ile-12-fenomenin-mal-16586540_105_m

Fenomenlerin Mal Varlıklarına El Konuldu

Dilan Polat’ın 2019 yılında paylaştığı ve ‘Şampiyonlar Ligi’ olarak adlandırdığı fotoğrafta bulunan 12 kişinin mal varlıklarına el konuldu. Mal varlıklarına el konulan isimler şu şekildedir: Eylül Öztürk Özkan, Feyzanur Başar, İleyda Topal, İlke Elagöz, Kadir Yiğit, Merve Nur Korkut, Muhammed Oğuz Başar, Murat Yiğit, Tolunay Topal, Yasemin Yiğit, Tuğba Demir ve Yavuz Selim Korkut. Ayrıca, sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezi sahibi olan Tayyar Taylan Öz ile eşi Özlem Öz’ün de mal varlıklarına el konuldu.

Yurt Dışına Çıkış Yasağı Getirilmişti

Tayyar Taylan Öz ve Özlem Öz çifti hakkında 24 Kasım tarihinde Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Öz çifti hakkında suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüte üye olma, resmi belgede sahtecilik, vergi usul kanununa muhalefet ve mal varlığı değerlerinin gayri meşru kaynağını gizlemek suçlarından soruşturma sürüyor. Ayrıca, çifte yurt dışına çıkış yasağı getirilmişti.

Dilan-Engin Polat Operasyonu ve Sonuçları

İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda Dilan Polat ile eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Soruşturma, “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Kanunlarına Muhalefet” suçları kapsamında yürütülüyordu. Operasyonun ardından Dilan Polat, Engin Polat ve 16 kişi tutuklanmıştı. Ayrıca, hakimlik 27 şirkete kayyum atanmasına hükmetmişti.

Tayyar-Özlem Öz Çifti ve Diğer Fenomenlerin Mal Varlıkları El Konuldu

Yaşanan bu olaylar, sosyal medya fenomenlerinin ve iş dünyasının iç içe geçtiği bir skandalı gün yüzüne çıkardı. Soruşturma devam ederken, el konulan mal varlıklarıyla ilgili gelişmeler merakla bekleniyor.

Exit mobile version