1. Haberler
  2. Yaşam Haberleri
  3. Tahkim Başvurusu Nasıl Yapılır?

Tahkim Başvurusu Nasıl Yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tahkim özelinde başvuru sürecine dair bilgi sahibi olmadan önce bu başvurunun ne işe yaradığı ve ne şartlarda geçerli olduğu gibi durumlar da ön plana çıkıyor. Özellikle de Tahkim için başvuru sırasının kuyruğu bir hayli uzamış durumda iken bilgilendirme yapmayı uygun görüyoruz.

Tahkim kelime anlamı olarak tarafların arasında meydana gelen çeşitli uyumsuzluk gibi problemlerin çözülmesi için bir üst mecraya başvurma olayına deniyor. Kısaca özetlememiz ve bizim bahsedeceğimiz başvuru olayı ile de kesiştirecek olursak, alternatif uyuşmazlık için çözüm kategorisinde anlaşma ortamı sağlayamayan iki tarafı bir araya getirecek bir mahkeme şeklinde tanımlayabiliriz.

Sigorta Tahkim Başvurusu İçin Hangi Şartlar Geçerli?

Sigorta için ihtiyacınız olan Tahkim başvurusunu yapabilmeniz için ise birkaç adımdan oluşan bu rehberi doğru ve eksiksiz bir şekilde izlemeniz gerekiyor. İlk olarak 5684 sayılı olarak belirtilen ve sigorta ile ilgili olan kuralları içeren maddeye uygun olarak sigorta işi ile ilgili iki tarafın da adil bir şekilde sonuç alması amaçlanıyor.

15 iş günü içerisinde sonuçlanan bu problemle birlikte komisyona giden davada haklı olan tarafın objektif bir şekilde sigorta şartlarından yararlanıp yararlanamayacağı gibi durumlar sentezlenerek en ideal yöntem bulunuyor. Bu sayede de oldukça geniş bir çapta düzenlenen mahkeme sonrasında kişiler arası muhakeme yapılmış oluyor.

Tahkim Başvurusuna Kimler Başvurabilir?

Tahkim başvurusu için öncelikle araba ev veya sigorta yaptırdığınız herhangi bir ürün hakkında sorun yaşamış olmanız gerekiyor. Bu sorun sigorta kapsamında olmadığı belirtilen sorunlara karşılık sizin sigortanın masrafları karşılaması gerektiğini iddia etmeniz ile devam ediyor.

Eğer mahkeme tarafından yapılan araştırmalar sonucunda sorun gerçekten üretim veya karşı tarafın vaat ettiklerinin dışında ortaya çıkan bir problem ise siz haklı çıkıyorsunuz. Ekstra bir durumda ise mahkeme aleyhinize karar verebiliyor.

Tahkim Başvurusu Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!