Lekeler, doğru şekilde çıkarılmazsa aynada görünür bir iz bırakırlar. Banyo aynalarınızda, arabanızın ön camında ve evinizin camlarında bu inatçı su lekeleriyle karşılaşırsınız doğru şekilde ve zamanında temizlemezseniz aynanız veya camınız kullanılamaz hale getirir. Neyse ki, su lekesi çıkarma ve ayna temizliğinde size yardımcı olacak çeşitli temizlik maddeleri mevcuttur. Aynalarınızdaki ve camınızdaki bu su izlerini temizlemeyle ilgili cevaplar mı arıyorsunuz, okumaya devam edin ve bunu yapmanın kolay yollarını öğrenin.

Aynalardan Su Lekelerini Giderin

Su Lekelerini Gidermek İçin Basit İpuçları

Su damlacıkları lavabodan kolayca uzaklaşabileceği için mutfak ve banyo pencereleri ve aynaları su lekeleri söz konusu olduğunda en yaygın yerlerdir. Bu su izlerinden kurtulmak için pek çok teknik var ancak her teknik her zaman işinize yaramayacaktır. Normalde lavaboyu her kullandığınızda temizlemeniz gerekir ve çoğunuzun buna vakti olmaz. Ayna ve pencerelerdeki su lekelerini gidermek ve onları yeni kadar iyi hale getirmek için izleyebileceğiniz bazı adımlar şunlardır;

1: %50 beyaz sirke ve %50 sudan oluşan bir karışım hazırlayın. En iyi seçenek için daha az mineral içeren su kullanın.

2: Bir havlu alın ve karışımın içine batırın. Şimdi lekeleri silmek için bunu kullanın. Havlunun baştan sona ıslak olduğundan emin olun

BİM'de Şaşırtan İndirimler! 3 Eylül Aktüel Kataloğunda Alışverişinizi Şenlendirecek Fırsatlar Sizi Bekliyor! BİM'de Şaşırtan İndirimler! 3 Eylül Aktüel Kataloğunda Alışverişinizi Şenlendirecek Fırsatlar Sizi Bekliyor!

3: Zor noktalarda havluyu birkaç dakika o bölgeye bastırın. Sirkenin asitliği sert sudaki minerallerin yumuşamasına yardımcı olacak ve bu lekelerin giderilmesini kolaylaştıracaktır. Ayrıca su lekeleri kaybolana kadar ıslak havluyu aynaya veya pencere camına da asabilirsiniz.

Camdaki Su Lekelerini Çikarin

Aynalar gibi su lekelerinin oluşabileceği başka alanlar da vardır. Bunun bir diğer örneği de camlardır. Bu kadar büyük yerler için yukarıda belirtilen havluyla ıslatma yöntemini takip etmek çok zaman alıcı olacaktır. Böyle geniş alanlardaki su lekelerinden kurtulmak için aşağıdaki prosedürü izleyin;

1: %50 su ve %50 sirkeden oluşan bir karışım hazırlayın. Plastik bir sprey şişesi alın ve karışımı içine dökün.

2: Şimdi bu karışımı su lekesi olan bölgelere püskürtün. Karışımı ovalamak ve su lekelerinin mineral birikintilerini parçalamak için bir havlu kullanın.

3: Bir sünger kullanarak camdaki fazlalık suyu alın. İşiniz bittiğinde, alanı temiz bir bez kullanarak kurulayın.

4: İnatçı su izleri varsa eski bir diş fırçası kullanarak mineral kalıntılarını gevşetebilirsiniz. Su lekeleri giderilene kadar alanı kuvvetlice fırçalayın.

Editör: Şahsüver ÇITIR