1. Haberler
  2. Teknoloji Haberleri
  3. Sosyal Medya Reklamları Geri Dönüyor: Reklam Verme İzni Yenilendi!

Sosyal Medya Reklamları Geri Dönüyor: Reklam Verme İzni Yenilendi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medya konusu ülkemiz için oldukça hassas konular arasında yer alıyor. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarla kişiler hakkında olumsuz haberler çıkarılabildiği ve itibarsızlaştırma çalışmaları yapılabildiğinden her sosyal medya platformundan ülkemizde temsilcilikler açması bekleniyor ve bu temsilciliklerin hükümetin ilgili birimleri ile eşlenik olarak çalışması isteniyor.

Türkiye’de Yeni Düzenlemeler Neler Getiriyor?

Sosyal Medya Reklamları Geri Dönüyor

Yakın zamana kadar X platformu hariç bütün platformlar ülkemizde temsilcilik açmıştı. Ama aynı talep bir zamanlar ismi Twitter olan X platformuna da iletildiğinde platform bu konuda somut adımlar atmamış, yaşanan değişiklikleri ve Elon Musk’ın platformu almasını bahane olarak sunmuştu. Bunun karşılığı olarak da platforma girişlerde bant genişliği daraltılması uygulanmış ve reklam yasağı getirilmişti.

Platformu kullanan kişiler bu durumdan oldukça şikayetçi olsalar da ne platform ne de hükümet tarafında bir geri adım atılması söz konusu değildi. Neyse ki X platformu bu tutumundan sonunda vazgeçti ve ülkemizde bir temsilcilik açtı.

İstanbul’da ki Levent’te bulunan Kanyon Blokta bir ofis kiralayan platformun Türkiye temsilciliğine ise Barry Murphy getirildi. Ama yaşanan bu gelişme kullanıcılar tarafından olumlu olarak karşılansa da uzmanlar durumu olumsuz olarak değerlendirdi. Çünkü Barry Murphy her ne kadar Türkiye temsilcisi olmuş olsa da Türkiye de ikamet eden bir kişi değil kendisi İrlanda da yaşıyor. Yani platformla ilgili bir sorun olduğunda kendisine doğrudan ulaşmak mümkün olmayacak. Yine gecikmeler olacak ve kullanıcılar bu durumdan olumsuz etkilenecekler.

Neden Türkiye’de İkamet Eden Biri Değil?

Platformun Türkiye’de bir ofis açması ve bir temsilci ataması olumlu bir gelişme olarak görülse de Türkiye’de ikamet eden biri olmaması, konunun uzmanlarınca olumsuz bir durum olarak yorumlandı.  Sosyal medyadan, platform sahiden ülkemizi ciddiye alsa daha somut bir adım atarak daha geniş çaplı bir ofis kurardı. Bu tamamen göstermelik bir temsilcilik gibi yorumlar gelmeye başladı.

Konunun hukuk uzmanlarında değerlendirmesine baktığımızda, onlarında olumlu konuşmadığını söyleyebiliriz. Çünkü platformda olası bir suç unsuru bulunduğunda yine karşımızda bir muhatap olmayacak. Temsilci olan kişi İrlanda’da yaşadığından dolayı anlaşmazlık durumunda temsilciliklerini kapatıp ülkemizi terk edebilirler ve kullanıcılar yeniden mağdur olabilir.  

Sosyal Medya Reklamları Geri Dönüyor: Reklam Verme İzni Yenilendi!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!