SOSYAL MEDYANIN İLİŞKİLER ÜZERİNDEKİ OLUMLU VE OLUMSUZ YÖNDEKİ ETKİLERİ                                                                     NELERDİR?

Günümüzde sosyal medya,bir çoğumuzun da bildiği gibi hayatımızın çok önemli bir kısmının kapsamaktadır.

Sosyal medya özellikle eğitim süreci içerisindeki gençler adına bir çok farklı kanallar sunduğu için azami olarak olumlu çoğunluk olarak olumsuz yönde etkileri ön plana çıkmaktadır. Sosyal medya ilişkileri  üzerinde kurulan bir çok ilişki güven esasına dayalı bir şekilde kurulduğu için hayatımıza bir çok farklı karakterin girebilme ihtimalini gözetebilmekve sanal ilişkileri beraberinde getirebilmektedir.

Neden Sosyal Medya Üzerinden  İlişki Arıyoruz ?

Bazı nedenler arayışlar üzerinde ortak nedenler sayılabilmektedir.  Özellikle aile ile başlayan sevgi yolcuğunda ki temel eksiklik aile içinde ki bireylerin yalnızlaşma yaşamasına sebebiyet vermekte olup bireyler üzerinde faklı kişisel zaafiyetlerin başlangıcı olmaktadır. Aile baskısı, doğru iletişimin eksikliği, öz güven problemi, bireylerin kendilerini ifade edememe problemi, yalnızlık iç güdüsü, kişinin kendisini veya bedenini sevmiyor olması, odaklanma ve dikkat dağınıklığı, bilgisayar oyunlarına bağımlılıklar vb. nedenler bireyleri farklı sosyal medya kanalları üzerinden sanal ilişki arayışına itmektedir.  Yaşanan bu problemler aynı zamanda kişilerin dış dünyada arkadaşlık ilişkilerini de olumsuz yönde ciddi derecede etkilemektedir.

Sanal İlişki üzerinde bireyler kendilerini çoğu zaman hayallerinde olmak istedikleri karakterlere dönüştürüyor ve kendilerini karşı cinslere karşı olmadıkları insanlar olarak tanıtarak büyük bir tehtid oluşturuyorlar. Hayali bir karaktere inanan kişiler, sadece sanal sözler üzerinde kurulan cümlelerin verilen sahte sözlerin etkisi altında kolayca kalabiliyorlar. Ve hayali olarak karakter oluşturan bireyler ise psikolojik olarak o kadar yoğun bir  şekilde adapte oluyorlar ki, farklı aksiyonlar alarak karşı cinse karşı tehlike arz ediyor, kendi kişilikleri üzerinde çoklu kişilik bozukluğu gibi farklı hastalıklara davetiye çıkarabiliyorlar. Günümüzde illişkiler üzerinden bir çok sanal dolandırıcılık, aldatmalar, kandırmalar, tehtidler , şantajlar, insanların duygu ve düşünceleri ile oynamak, genel olarak en çok yapılan insanların duygu ve düşüncelerini kemirmektir, çünkü yaşamadıkları duyguları yaşamak adına acı çektirmek öncelik olarak beliriyor.

Bu Tip Kişileri Nasıl Farkedebiliriz.?

Kişiler kendilerini tanıtma noktasında; Sahte hesaplar, sahte fotograflar, ses değiştirme, kişinin kendisine ait olduğunu iddaa ettiği uygulamar ve programlar üzerinden yapılan sahte gayrimenkul varlığı gösterir belgeler sunarak karşı cinsi etkilemek adına kullanacaktır. Fakat kişiler kendilerini göstermek konusunda sürekli olarak kaçış arayışı içinde olacaktır. Çeşitli bahaneler ile bu süreci uzatıp merak duygunuzu arttırarak, içinizde ki bağlılık duygusunun oluşmasını sağlayacaklardır. Bu tip kişilerin öncelik amaçları içinde yer almaktadır. Ve genel olarak bu tip kişiler, insanların duygusal zaafiyetleri üzerine yoğunlaşarak kişilerin duygularını kullanmaktadırlar. Kendi sağlığınızı düşünüyor ve gelecek adına kendi hayatınıza yön vermek istiyorsanız bu tip insanlardan uzak durmalı ve şüpheli durumlarda mutlaka gerekli ilgili birimler ile iletişime geçmelisiniz.

Unutmayın ki kendisini sevmeyi bilmeyen insanlar başkarını sadece sevdiklerini zannederler.  Bu yüzden önce kendimizi sevmeyi bilmeli ve çevremizde değer verdiklerimizi sevmeyi de öğrenmeliyiz.