Muğla'nın Menteşe ilçesi, 23.43 sularında 3.9 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgilere göre, yerin 14 kilometre derinliğinde gerçekleşen sarsıntı, bölge halkı arasında kısa süreli paniğe neden oldu. Depremin şiddeti ve yerin derinliği, olası bir afetin boyutları hakkında bölge sakinlerini endişelendirdi.

Eyüpsultan TEM'de Feci Kaza! 1 Ölü Eyüpsultan TEM'de Feci Kaza! 1 Ölü

Depremin Etkileri ve Alınan Önlemler

Deprem, Menteşe başta olmak üzere çevre ilçelerde de hissedildi. İlk belirlemelere göre can veya mal kaybının olmadığı bildirildi; ancak yerel yetkililer, vatandaşları muhtemel artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Deprem sonrası, özellikle yaşlı ve çocuklar olmak üzere birçok kişi, kısa süreliğine evlerinden ve binalardan çıkarak açık alanlara yönelmişlerdir.

Muğla Menteşe'deki deprem, bölge halkını kısa süreli bir endişe ve paniğe sürüklemiş olsa da, yetkililerin hızlı müdahalesi ve alınan önlemler sayesinde herhangi bir olumsuz durumun önüne geçilmiştir. Vatandaşların, deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenmeleri ve her zaman hazırlıklı olmaları büyük önem taşımaktadır.