İstanbul'un İstinye semtindeki bir alışveriş merkezinin otopark katında meydana gelen yangın paniğe neden oldu. Yangının, alışveriş merkezinin dördüncü katındaki otopark alanında park halinde bulunan bir aracın alev alması sonucu çıktığı belirlendi.

TÜPRAŞ'ta İş Kazası: 1 Ölü - Kaza Nasıl Oldu? TÜPRAŞ'ta İş Kazası: 1 Ölü - Kaza Nasıl Oldu?

Olay, İstinye'deki popüler bir alışveriş merkezinin -4. otopark katında gerçekleşti. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, park halindeki bir araç aniden alev aldı. Araçtan yükselen alevler kısa sürede büyüyerek çevredeki diğer araçlara da sıçradı. Olay yerinde bulunan ziyaretçiler ve çalışanlar, dumanların arasında hızla tahliye edildi.

İstanbul İtfaiye Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre, yangın ihbarı alındıktan kısa bir süre sonra olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sonucu yangın, daha fazla büyümeden kontrol altına alındı ve söndürüldü. Yangının çıkış nedeniyle ilgili detaylı incelemeler devam ediyor.

Yangın esnasında herhangi bir can kaybı veya ciddi yaralanma meydana gelmediği bilgisi yetkililer tarafından verildi. Ancak yangın nedeniyle otopark katında büyük maddi hasar oluştu. Alışveriş merkezi yönetimi, yangının ardından güvenlik önlemlerini gözden geçireceklerini ve gerekli tüm tedbirleri alacaklarını açıkladı.

Yangın nedeniyle alışveriş merkezi geçici olarak tahliye edildi. Alışveriş merkezi yönetimi ve güvenlik ekipleri, ziyaretçileri güvenli bir şekilde dışarı yönlendirdi. Yangının ardından yapılan ilk değerlendirmelere göre, alışveriş merkezinin diğer katlarında önemli bir zarar oluşmadığı ancak otopark alanında ciddi hasarlar olduğu belirtildi.