USD34,29
EURO37,09
GBP44,52
BIST8.945,80
GR. ALTIN3.022,52
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Son Dakika: Erdoğan’dan TUSAŞ Saldırısına Sert Tepki: “Verilmek İstenen Mesajı Çöpe Attık”

Son Dakika: Erdoğan’dan TUSAŞ Saldırısına Sert Tepki: “Verilmek İstenen Mesajı Çöpe Attık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde TUSAŞ saldırısı ve PKK hedeflerine yönelik operasyonlar değerlendirildi. Ekonomik önlemler ve Güney Kafkasya barış süreci gündemdeydi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında, Türkiye’nin gündemindeki güvenlik, terörle mücadele ve ekonomi başlıkları ele alındı. Son olarak TUSAŞ’a yönelik terör saldırısının ardından Irak ve Suriye’de PKK hedeflerine düzenlenen operasyonların da değerlendirildiği toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “85 Milyonun Refahı İçin Hedeflerimizden Sapmayacağız”

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin güvenliği, halkın refahı ve ekonomik istikrarı sağlama adına her türlü çabayı sürdürdüklerini belirtti. Erdoğan, ülke genelinde yaşanan sabotaj, saldırı ve ihanetlere karşı kararlılıkla mücadele edildiğini vurguladı. Bu kapsamda Türkiye’nin terörle mücadelesinin sadece güvenlik açısından değil, ekonomik bağımsızlık ve toplumsal huzur adına da önem taşıdığını ifade etti.

Güney Kafkasya’da Kalıcı Barış İçin Önemli Bir Fırsat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda dış politika başlıkları kapsamında Güney Kafkasya’daki gelişmelere değindi. Azerbaycan, Ermenistan, İran ve Rusya dışişleri bakanlarının katılımıyla 18 Ekim’de İstanbul’da düzenlenen Bölgesel İşbirliği Platformu toplantısının önemine dikkat çeken Erdoğan, Karabağ’da 30 yıllık işgalin sona ermesiyle birlikte Güney Kafkasya’da kalıcı barışın sağlanması adına güçlü bir fırsat doğduğunu belirtti. Türkiye’nin Azerbaycan ile koordinasyon içinde çalışarak barış sürecini desteklemeye devam edeceğini vurguladı.

“Vatandaşın Helal Kazancını Koruyacağız”

Ekonomik konulara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin makroekonomik göstergelerindeki iyileşmeye dikkat çekti. Erdoğan, Merkez Bankası rezervlerinin arttığını, enflasyonun düşüş eğiliminde olduğunu ve “fahiş fiyat” fırsatçılarına karşı kararlı adımlar atıldığını belirtti. Enflasyondan fayda sağlayan kesimlerin manipülatif girişimlerinin etkisiz hale getirileceğini söyleyen Erdoğan, halkın alım gücünü artırmak ve ekonomiyi sürdürülebilir büyüme çizgisinde tutmak adına tüm çabaların süreceğini ifade etti.

Dış Politikada Türkiye Eksenli Yaklaşım

Kabine toplantısında dış politika alanında Türkiye’nin çok yönlü ilişkileri de masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin batı ile ilişkilerini güçlendirirken doğu ile olan bağlarını korumaya devam ettiğini vurguladı. Türkiye’nin NATO müttefiki olarak Avrupa Birliği üyeliği hedefini sürdürürken, diğer iş birliği platformlarında da etkin bir rol oynadığını belirtti.

TUSAŞ Saldırısı Sonrası Terörle Mücadele Vurgusu

Toplantıda TUSAŞ’a yönelik saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, terör örgütlerinin Türkiye içindeki siyasi atmosfere etki etmeye çalıştıklarını belirterek, bu tür eylemlerle ülkenin güvenliğini hedef alan mesajların başarıya ulaşamayacağını vurguladı. Türkiye’nin bu tür terör saldırılarına asla boyun eğmeyeceğini belirten Erdoğan, ülkenin bölgesel ve ulusal güvenlik hedeflerinden asla sapmayacağını yineledi.

Son Dakika: Erdoğan’dan TUSAŞ Saldırısına Sert Tepki: “Verilmek İstenen Mesajı Çöpe Attık”
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir