Sivas'ın Mevlana Mahallesi'nde bulunan Orman İşletme Müdürlüğü'nde çalışan A.K., rutin kazı çalışmaları sırasında beklenmedik bir keşifte bulundu. Saat 15.00 civarında, Şehit Ömer Halisdemir Caddesi'ndeki müdürlük bahçesinde gerçekleşen olayda, kepçe operatörü olan A.K., Tavra Deresi mevkisinde yaptığı kazı esnasında tanksavar roketi eğitim mühimmatı keşfetti.

Sivas'ta Orman İşletme Müdürlüğü'nde Alarm

Van Gogh Kulağını Neden Kesti? Sebebi Nedir? Van Gogh Kulağını Neden Kesti? Sebebi Nedir?

Olayın hemen ardından A.K., bulduğu mühimmatı alarak Orman İşletme Müdürlüğü'nün bahçesine getirdi ve polis ekiplerine haber verdi. Güvenlik endişeleriyle bölgeye gelen ekipler, çevreyi güvenlik şeridiyle çevirerek önlem aldı. Aynı zamanda müdürlükte çalışan diğer personel de binadan tahliye edildi.

Sivas'ta Orman İşletme Müdürlüğü'nde Alarmm

Yapılan inceleme sonucunda, roketin boş olduğu belirlendi. Ancak bu bulgu, güvenlik endişelerini azaltmadı ve bomba imha uzmanları, roketin kontrolsüz patlamasını önlemek için acil bir şekilde harekete geçti. Roket, kontrollü bir şekilde imha edilmeden önce başka bir bölgeye taşındı.

Olayın ardından soruşturma başlatıldı ve yetkililer, nasıl ve ne zaman bu mühimmatın o bölgeye ulaştığını belirlemek için çalışmalarını sürdürüyorlar. Sivas halkı, bu tür olayların tekrarlanmaması ve güvenliklerinin sağlanması için yetkililerin aldığı önlemleri desteklemeye devam ediyor.