2024 yılı itibariyle pek çok bakanlık ve belediyenin Eylül ayı için işçi alımı yapacağını açıklamasıyla gözler pek çok belediyenin işletmesine çevrilmişti. Bu noktada işletme bazlı olarak Sinop Dikmen ilçesinde de uzun süredir dile gelen bir eleman eksikliği göze çarpıyordu. Sinop için belirlenen kadro ölçüsünde ve devletin de imkan verdiği ölçüde memur alımı yapılacağına dair bir açıklama nihayet geldi. Kısa süre içinde başvuruların tamamlanmasının ardından alımlar için sonuçlar açıklanacak ve karar verilmiş olacak...

Belediye Başkanlığı Alımları Onayladı!

657 sayılı olarak Devlet Memurları alım şartları için yeni açıklama yayınlandı. Resmi Gazete onaylı olarak açıklanan bu karara göre Sinop Dikmen için de memur alımı yapılacağına dair belge imzalandı. Mahalli İdareler için ilk defaya mahsus atama bekleyenlerin bu noktada Sınav ve Atama Yönetmeliği’ne uygun olarak başvurularını yapmalarına olanak tanınıyor.

KPSS sınavı üzerinden aldıkları puanlar kapsamında iş başvurularını yapan onlarca kişi arasından belirli şartları taşıyan ve başvurularını eksiksiz bir şekilde gerçekleştirmiş olan kişiler için artık iş hayatında yeni bir kapı açılıyor. Başvuruda bulunmak isteyenler için ise özel ve genel şartlar şeklinde iki farklı kategoride başvuru kapsamı yer alıyor.

Belediye Başkanlığı İçin Başvuru Şartları Neler?

Belediye Başkanlığı üzerinden işe girmek isteyen onlarca insanın yerine getirmesi gereken birkaç adımdan oluşan başvuru şartları yer alıyor. Bu başvuru şartlarını sizler için sıralayacak olursak;

Memur ve Emekliye Ocak Zammı! Yeni Oranlar Açıklandı Memur ve Emekliye Ocak Zammı! Yeni Oranlar Açıklandı

·       İlk olarak başvuruda bulunan kişilerin Türk vatandaşı olması gerekiyor

·       Kamu haklarından mahrum olmaması gerekiyor

·       Kaçakçılık veya yüz kızartıcı suçlardan mahkum olunmaması gerekiyor

·       Askerlik yapılmış olması gerekiyor

·       Daha önce ilan edilen bütün başvuru şartlarını karşılıyor olmak gerekiyor.

Tüm bu şartları taşıyan ve erkek kadın fark etmeksizin KPSS sonucuna göre atama bekleyenlerin sonuçlarının olumlu şekilde karşılanması ile yedek veya birinci sıradan mesleğe başlamaları için ise herhangi bir engel teşkil etmiyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR