Game of Thrones serisinin bir tutkunu musunuz? Başlığımız ilginizi çektiğine göre cevabınız muhtemelen evet. Senaryosu ve oyunculuklarıyla çok başarılı olarak hafızalara kazınan diziye asıl başarısını veren bir önemli husus da çekildiği yerlerdir. Game Of Thrones dizisine farklı bir açıdan bakalım ve çekildiği bölgelerde bir gezintiye çıkalım.

Kralın Şehri - Dubrovnik, Hırvatistan

Kralın Şehri Dubrovnik, Hırvatistan

Yaklaşık 300 yıldır Yedi Krallığın başkenti olan King's Landing'den başlıyoruz. Westeros'un güneyindeki görkemli şehir, dizide öne çıkan bir noktaydı. Kralın Şehri'ndeki sahneler, Hırvatistan'ın Adriyatik kıyısındaki güzel ortaçağ şehri Dubrovnik'te çekildi.

Castle Ward, Strangford - Kuzey İrlanda

Castle Ward, Strangford Kuzey İrlanda

Havanın genellikle soğuk ve kış mevsimin ağırlığını hissettirdiği sahnelerde Winterfell ve Stark ailesine ev sahipliği yapan ve büyük trajedilerin yaşandığı Ward Kalesi, Kuzey İrlanda'da bulunuyor.

Yüksek Bahçe – Castillo de Almodóvar del Río, İspanya

Yüksek Bahçe – Castillo De Almodóvar Del Río, İspanya

Hatırlarsanız Tyrell'ler güneşli Yüksek Bahçe'den geliyordu. Muhteşem sarayları aslında İspanya'nın Córdoba Eyaleti, Almodóvar del Río'da bulunan Castillo de Almodóvar del Río adında bir tepede yer alan kaledir. 740 civarında inşa edilen Mağribi tarzındaki kale ziyarete açıktır.

Islahat Fermanı Hangi Padişah Zamanında İlan Edilmiştir? İşte Merak Edilenler Islahat Fermanı Hangi Padişah Zamanında İlan Edilmiştir? İşte Merak Edilenler

İzlanda

Meşhur “You know nothing John” cümlesi buzlu kayalarda yankılanıyor: Uçsuz bucaksız beyaz örtüsüyle ünlü Vatnajökull Milli Parkı'na gidiyoruz. Bu soğuk ama huzurlu park, Game of Thrones'taki ateşli dövüş sahnelerine ev sahipliği yapmıştı.

Ejderha Kayası – Gaztelugatxe, İspanya

Ejderha Kayası – Gaztelugatxe, İspanya

Game of Thrones konum haritasındaki bir sonraki durağımız, Dothraki'nin Khaleesi'si olarak da bilinen Dragonstone. Diziyi izleyenler Jon Snow ve Daenerys'in Dragonstone'a giden duvarlarda buluştuğunu hatırlayacaktır.

Casterly Kayası – Castillo de Trujillo, İspanya

Casterly Kayası, Lannister ailesinin evidir. Nihayet serinin son sezonlarında gösterilen Casterly Kayası, Roma ve Endülüs kökenli bir ortaçağ kalesi olan Castillo de Trujillo'da çekildi. Game of Thrones'un bu setinin yeri batı İspanya'daki Trujillo'daki Cáceres kasabasındadır.

Yunkai – Aït Benhaddou, Fas

Yunkai – Aït Benhaddou, Fas

Dizide Yunkai, Daenerys tarafından fethedilen bir köle şehriydi. Yunkai sahneleri Fas'ın bir şehri olan Aït-Ben-Haddou'da çekildi.

Kral Yolu – The Dark Hedges, Kuzey İrlanda

Kuzey İrlanda'daki Dark Hedges'te çekilen King's Road'a doğru kuzeye dönüyoruz. Yedi Krallık'ın en uzun yolu olarak bilinen ve Arya Stark'ın kaçıp saklandığı karanlık ve gizemli orman olan Kuzey İrlanda'daki Dark Hedges, on sekizinci yüzyılda Stuart ailesi tarafından dikilen kayın ağaçlarının bulunduğu bir caddedir; aynı zamanda Kuzey İrlanda'nın en çok fotoğraflanan yerlerinden biri.