AKP'den Erken Seçim Çağrısına Yanıt AKP'den Erken Seçim Çağrısına Yanıt

Ankara'da 1973 yılında dünyaya gelen Odabaşı, genç yaşta siyasetle tanışarak aktif bir rol üstlenmiştir. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yükseköğrenimine devam etmiştir.

Sosyal Demokrat Gençlik Hareketi ve Üniversite Yılları

Lise yıllarında, 1989 yerel seçimleri sırasında Ankara'da SHP Emek Mahalle Temsilciliği'nde görev alan Odabaşı, üniversite eğitimine başladıktan sonra sosyal demokrat gençliği örgütlemek amacıyla Sosyal Demokrat Üniversiteliler Platformu'nu kurarak İstanbul Üniversitesi Temsilciliği ve Genel Başkanlık görevlerini üstlenmiştir.

3D Hareketi ve Evrensel Sosyal Demokrat Değerler

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra "Dayanışma, Demokrasi, Değişim" prensipleriyle hareket eden 3D Hareketi'nin kuruluşunda yer alan ve Genel Sekreterlik görevini üstlenen Odabaşı, evrensel sosyal demokrat değerlerin yaygınlaşması için çaba sarf etmiştir.

Ailedeki Siyasi Miras ve Aktif Siyasete Katılım

TBMM 2. 3. 4. dönem milletvekili Mahmut Odabaşı'nın torunu olarak, Odabaşı ailesinin dördüncü kuşak ferdi olma özelliğini taşımaktadır. 1989 yılından bu yana aktif siyasetin içinde olan Odabaşı, aile geleneğine uygun bir şekilde Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, çağdaş bir Türkiye için çalışmaktadır.

CHP İstanbul İl Başkanlığı ve Belediye Başkanlığı Adaylığı

Siyasi kariyerinde önemli görevler üstlenen Odabaşı, 1994 yerel seçimlerinde CHP merkez seçim ofisinde görev almış, 2011 yılında CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı döneminde İl Başkan Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlenmiştir. Ayrıca, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP'den Kadıköy Belediye Başkan adayı olarak gösterilmiş ve bu göreve atanmıştır.

Çoğulcu Demokrasiye İnanç ve Sivil Toplum Çalışmaları

Çoğulcu demokrasiye olan inancını sıkça vurgulayan Odabaşı, Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı (TÜSES) üyeliği gibi farklı sivil toplum örgütleriyle de çalışmalar yapmaktadır.

Şerdil Dara Odabaşı'nın Çeşitli Kimliği

Siyasi kimliği, aile geleneği, sosyal demokrat duruşu ve çoğulcu demokrasiye olan inancıyla Şerdil Dara Odabaşı, Türk siyasetine genç ve dinamik bir perspektif sunmaya devam ediyor. 26 yıldır Kadıköy'de yaşayan ve kendi hukuk bürosunu kurarak serbest avukatlık yapan Odabaşı'nın evli olup iki çocuğu bulunmaktadır.

Editör: Haber Merkezi