Sen Oku Diye Başvuru Yap! Şartları

Sen Oku Diye Başvuru Yap

Sen oku diye projesi İstanbul’da eğitim gören öğrencilere yönelik önemli destek programıdır. Bu proje sayesinde birçok ihtiyaç sahibine destek çıkılıyor. İlkokul, ortaokul, lise ve iyileştirme merkezlerinde eğitim alan şehit çocukları bundan yararlanabiliyor. Ayrıca yetimler öksüzler ve engelli öğrenciler, belgelerini sunarak yılda bir kereye mahsus nakdi destek alıyorlar. Peki sen oku diye başvuru yap işlemleri nasıl yapılıyor? Şartları nelerdir?

Sen Oku Diye Başvuru Yap! Şartları

Sen Oku Diye Başvuru Yap! Şartları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına önemli adım atmaktadır. Destek öğrencilerin eğitim masraflarını karşılamalarına yardımcı olacak. Böylece öğrenim hayatlarını daha rahat şekilde sürdürebilmelerine olanak tanıyacaktır. Sen oku diye başvuru yap işlemleri basit birkaç adımdan oluşuyor.

Ayrıca sadece şartları karşılayan kişiler yardımdan yararlanabiliyor. Projenin kapsamı, şehit çocuklarından, yetim ve öksüz öğrencilere engelli bireylere kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Sen oku diye başvuru şartları arasında öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve İstanbul’da ikamet etmek gerekiyor.

Aynı zamanda şehit çocukları, yetim ve öksüz çocuklar ilkokul veya lise öğrencisi olmalıdır. Engelli çocuklar ise ilköğretim, lise ya da MEB onaylı özel eğitim okullarında eğitim görmelidir. Sadece şartları karşılayan kişiler yardımdan yararlanabiliyor.

Peki sen oku diye başvuru işlemi nasıl yapılıyor? Öğrencilerin eğitimde eşit fırsatlara sahip olmasını sağlamak için hayata geçirilen destek yardımları alınmaya başlıyor. 10 Eylül ile 11 Ekim tarihleri arasında başvurular yapılıyor. Sen oku diye başvuru işlemleri İstanbul Senin uygulaması üzerinden yapılıyor. Kişisel bilgilerini girip kaydınızı oluşturduktan sonra İBB tarafından sağlanan destekten yararlanma fırsatı bulursunuz.

Aynı zamanda senokudiye.ibb.istanbul web sitesi üzerinden gerçekleşiyor. Yeni dönemde yaklaşık 100 bin öğrenciye 3.000 Türk lirası destek verilecek. Öğrencilerin bundan yararlanması için şartları karşılıyor olması gerekiyor. Sen oku diye şartları karşılayan her öğrenci yardımdan yararlanmaya hak kazanıyor. Ancak başvurunuzu erkenden yapmayı unutmamalısınız. Çünkü yardım bu yıl sadece 1000 bin öğrenci için veriliyor.

Exit mobile version