USD34,35
EURO37,44
GBP44,64
BIST8.635,84
GR. ALTIN3.027,57
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Yaşam Haberleri
  3. Şef Kardeşlerden Gastronomi Şovu: 75 Kiloluk Kılıç Balığından Cağ Kebabı!

Şef Kardeşlerden Gastronomi Şovu: 75 Kiloluk Kılıç Balığından Cağ Kebabı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da gerçekleştirdikleri yenilikçi mutfak çalışmalarıyla adlarından sıkça söz ettiren şef kardeşler Faruk ve Mehmet Gezen, bu kez de 75 kiloluk kılıç balığından yaptıkları cağ kebabı ile dikkat çekti. Daha önce ahtapot döneri ile sosyal medyada büyük ilgi gören Gezen kardeşler, Türk mutfağını deniz ürünleri ile buluşturarak gastronomi dünyasında yeni bir çığır açıyor.

Kılıç balığı ile cağ kebabı yapma fikrinin ilham kaynağı olduğunu belirten Faruk Gezen, “Daha önce balıktan döner yaptık ve ‘Neden cağ kebabı olmasın’ diye düşündük,” ifadelerini kullandı. Gezen, cağ kebabının Erzurum’a özgü bir lezzet olduğunu vurgulayarak, bu yenilikçi yaklaşımın pişirme sürecinde dikkat çeken bir farklılık yarattığını söyledi.

Şefler, 75 kiloluk kılıç balığını temizleyerek solungaçlarını ve kuyruğunu kestikten sonra, balığı cağ kebabı ocağına yerleştirerek geleneksel tarife deniz ürünü ile modern bir yorum kattı. “Son zamanlarda balık döner ve ahtapot döner yaptık. Bugün de farklı bir çılgınlıkla kılıç balığından cağ kebabı yapacağız,” diyen Gezen, daha önce misafirlerine sundukları çeşitli balık lezzetlerinin yanı sıra, simit ve künefe gibi yenilikçi tatlar da denediklerini belirtti.

“Bu tür farklı inovasyonlar ortaya çıkararak yeni lezzetler sunuyoruz,” diyen Faruk Gezen, sosyal medyanın kendilerine geniş kitlelere ulaşma fırsatı sunduğunu ve bu platform sayesinde gastronomi dünyasında fark yarattıklarını ifade etti. “Bitlisliyiz, bu yüzden yakında balıktan büryan kebabı yapacağız. Trabzon’dan hamsili pilav, Ege’den zeytinyağlı yapıyoruz. Türkiye’nin her bir köşesinden farklı güzellikte lezzetler var ve biz de başkent olarak bunları bir araya getiriyoruz,” diye ekledi.

Gezen kardeşler, gastronomi dünyasında birçok ilke imza attıklarını ve sürekli yenilik arayışında olduklarını belirterek, kılıç balığından yaptıkları cağ kebabının müşteriler tarafından beğenildiğini vurguladı.

Şef Kardeşlerden Gastronomi Şovu: 75 Kiloluk Kılıç Balığından Cağ Kebabı!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir