Savcıyı Tehdit Eden Şebeke Üyeleri Tutuklandı: Yenidoğan Vurgununda Yeni Gelişme!

Savcıyı Tehdit Eden Şebeke Üyeleri Tutuklandı

İstanbul ve Tekirdağ’da bebeklerin özel hastanelerin yenidoğan servislerine nakledilerek usulsüz kazanç sağlandığına ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Yenidoğan şebekesini araştıran Cumhuriyet Savcısı Y.E.’nin makamında tehdit edilmesiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 8 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmeleriyle birlikte 5 kişinin tutuklandığı bildirildi. 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Savcıya Tehdit ve Soruşturmanın Seyri

Soruşturmayı yürüten Savcı Y.E.’nin tehdit edilmesi, kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. İstanbul ve Tekirdağ’da özel hastanelerde hasta olmadığı halde yoğun bakım ünitesine yatırılan bebeklerle ilgili iddialar, sağlık sektöründe derin bir skandal olarak ortaya çıkmıştı. Yenidoğan servislerinde yapılan usulsüzlükler sonucu birçok bebeğin ihmalden hayatını kaybettiği iddiaları, soruşturmanın kapsamını daha da genişletti.

Savcı Y.E.’nin tehdit edilmesi üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, tehditlerle ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattı. Yapılan incelemeler sonucunda gözaltına alınan 8 kişiden 5’i, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemenin kararı sonucunda bu 5 kişi tutuklanırken, diğer 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturmanın merkezinde yer alan iddialar, hasta olmadığı halde bebeklerin özel hastanelerde yoğun bakım servislerine yatırıldığı ve buradan usulsüz kazanç elde edildiği yönündeydi. İstanbul ve Tekirdağ’da yaşanan bu olaylar, sağlık sektöründeki denetimlerin ne kadar hayati olduğunu bir kez daha ortaya koydu. İhmal nedeniyle hayatını kaybettiği öne sürülen 12 bebeğin durumu ise halen titizlikle inceleniyor.

Yenidoğan vurgunu ve savcıya tehdit olayıyla ilgili yürütülen soruşturma, hız kesmeden devam ediyor. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, hem tehdit olayını hem de sağlık sektöründeki bu büyük usulsüzlük iddialarını yakından takip ediyor. Kamuoyunun yakından takip ettiği bu soruşturmanın ilerleyen süreçte daha fazla detayının ortaya çıkması bekleniyor.

Sağlık sektöründe yaşanan bu skandal, hem sağlık çalışanlarının hem de yetkililerin görev ve sorumluluklarına yönelik denetimlerin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Soruşturmanın sonucunda suçlu bulunanların adalet karşısında hesap vermesi bekleniyor.

Exit mobile version