USD34,19
EURO37,11
GBP44,66
BIST9.002,34
GR. ALTIN2.979,38
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Teknoloji Haberleri
  3. Samsung Türkiye’den Çekiliyor mu? Apple, Samsung’u Yerle Bir Etti!

Samsung Türkiye’den Çekiliyor mu? Apple, Samsung’u Yerle Bir Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yıllar süren rekabetin ardından, IDC’nin 2023 akıllı telefon satış verileriyle ortaya çıkan sonuca göre, Apple, 13 yıl aradan sonra Samsung’u küresel akıllı telefon pazarında geride bıraktı. Bu zafer, Apple’ın 2010’dan bu yana ilk defa Samsung’u telefon satışları konusunda geçmesini işaret ediyor.

Farklı Pazarlama Stratejileri ile Apple’ın Yükselişi

Pazardaki değişimin öne çıkan bir yönü, Apple’ın daha önceki yıllarda olduğu gibi yüksek fiyatlı modellerle değil, iPhone 14 serisiyle elde ettiği satış başarısıdır. Samsung’un ise uygun fiyatlı bütçe modellerinden premium katlanabilir telefonlara kadar geniş bir yelpazede sunumu, artık liderlik konumunu sürdürebilmek adına revize etmeyi düşünmesine neden olabilir. 

Apple, Samsung’u Geride Bırakarak Sektörde Yeni Bir Dönemi Başlatıyor

Apple’ın 2023’te elde ettiği liderlik, sadece satış rakamlarını değil, aynı zamanda pazarlama stratejileri ve tüketici talepleriyle ilgili önemli değişimleri de yansıtıyor. Yükselen telefon üreticileri arasındaki mücadele, tüketicilere daha inovatif ve rekabetçi ürünler sunma yolunda bir rekabet dalgasını tetikleyebilir.

Apple ve Samsung’un çeşitli fiyat aralıklarında sunduğu modellerin rekabeti, uzun yıllar boyunca Samsung’un liderliğini sürdürmesine neden oldu. Ancak, 2023’te Apple’ın pazar araştırma şirketi IDC tarafından açıklanan verilere göre, Apple %20.1’lik pazar payı ile liderliği ele geçirdi, Samsung ise %19.4 pazar payıyla ikinci sırada yer aldı.

Bu değişim, Apple’ın iPhone 14 serisiyle elde ettiği satışlar sayesinde gerçekleşti. Apple, geçtiğimiz yılın toplam akıllı telefon sevkiyatlarını 226.3 milyon adetten 234.6 milyon adede çıkararak etkileyici bir performans sergiledi. Ancak, ilginç bir şekilde, Apple’ın pazar payı artışına rağmen gelirleri düşüş gösterdi.

Akıllı telefon pazarındaki genel eğilim ise bir düşüş yaşandı. 2023 yılında %3.2’lik bir düşüşle 1.17 milyar adede gerileyen pazar, ancak 2023’ün ikinci yarısında gösterilen büyüme ile umut vermeye başladı. Bu durum, 2024 yılında pazarın canlanabileceğine dair olumlu sinyaller veriyor.

İlk üç sırayı paylaşan diğer önemli aktörler arasında Xiaomi de yer alıyor. Ancak, Apple’ın yıldan yıla artan satışları, şirketin güçlü konumunu korumasını sağlıyor. Akıllı telefon sektöründeki bu rekabet, tüketicilere daha fazla seçenek sunarken, üreticiler arasındaki çekişmeyi de kızıştırıyor. Gelecekteki trendleri kestirmek ise teknoloji dünyasında heyecanla bekleniyor.

Samsung Türkiye’den Çekiliyor mu? Apple, Samsung’u Yerle Bir Etti!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!