Google önderliğinde başlayan ve başlangıçta Pixel telefon ve tabletleri içeren güvenlik güncellemeleri, Samsung’un ürünlerine yapmış olduğu aylık güncellemelerle birlikte oldukça ivme kazanan bir hale geliyor. Temmuz ayına özel olarak düzenlenen yeni güncelleme ise pek çok güvenlik sorununu çözüyor. A53 ve A14 sürümlerinde test ediliyor ve diğer sürümler için de hazır hale getiriliyor.

Samsung Temmuz Ayı Güncelleme Detayları

Aylık oalrak güncellenen ve detayları ilgi çeken güvenlik güncellemeleri kesintisiz olarak güncelleme özelliği bulunan Galaxy A55 modelinde kendini gösteriyor. Güncelleme ile birlikte toplamda 58 farklı güvenlik açığının onarılması hedefleniyor. Herhangi bir farklı özelliğin cep telefonlarında eklenmesini kapsamayan bu güncelleme sadece açıkları onarıcı niteliğe sahip. Özellikle de kullanıcıların parmak izini okumadığını öne süren teknik sorunun çözülmesi ile güvenlik açığı da çözülmüş oluyor.

Samsung Galaxy’de Temmuz Güncellemeleri Kuyrukta!

Düzenlemeye dahil olan çeşitli yazılım versiyonları ise;

·       A536EXXSBEXF3

·       A536USQSBEXG4

·       A536U1UESAEXG2

Trendyol Beklenmeyen Bir Hata Oluştu Çözümleri 24-25 Trendyol Beklenmeyen Bir Hata Oluştu Çözümleri 24-25

Şekline listelenerek Samsung’un resmi WEB sitesinde duyuruluyor.

Samsung Galaxy Güncellemeleri Nasıl Yapılır?

Galaxy A14 5G özelliği taşıyan cihazlar başta olmak üzere pek çok cihaz güncellemeden aktif olarak yararlanabiliyor. Şuan aktif olarak Hong Kong, Sİngapur, Vietnam ve Malezya gibi Asya ve Orta Doğu ülkelerinde aktif olarak kullanım imkanı sağlanıyor. Aktif olarak sizlerin cihazına bildirim olarak gelmediyse bile çok yakında gelmesi muhtemel olacaktır.

Bildirim geldikten sonra ise güncellemenin yapılması çok daha basit hale geliyor. Ayarlar kısmına girdikten sonra güncelleme butonuna basılması gerekiyor. Sonraki aşamada ise İndir ve yükle kısmından aktif olarak cihaza adapte edilmiş olan güncelleme dosyaları yükleniyor. Birkaç saniyelik beklemenin ardından kısa süre içinde cihaz kendini resetliyor. Resetleme işlemi ile birlikte artık güvenlik sıkıntılarının büyük ölçüde aşıldığı güncel bir cihaz elde etmek mümkün hale geliyor.

Cihazların parola paylaşımı veya güvenlik duvarını etkisiz hale getirme gibi bir etkisi ise herhangi bir sıkıntı yaşatmıyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR