Samsun-Ankara karayolu üzerinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında, yağışın etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan araçlar büyük bir felakete yol açtı. Tekke mevkisinde gerçekleşen kazada, 3 kişi hayatını kaybederken, 2'si ağır olmak üzere 10 kişi yaralandı.

Yağışlı Hava Zincirleme Kazaya Neden Oldu

Samsun Kaza

Olay, Samsun yönüne seyir halinde olan iki tır, bir yolcu otobüsü, otomobiller ve bir polis aracının virajlı ve yokuş aşağı bir yolda kaygan zemin nedeniyle kontrolden çıkması sonucu meydana geldi. Yağışın etkisiyle zeminin kayganlaşması, araçların hakimiyetini kaybetmesine neden oldu. Kazaya karışan araçlar, farklı noktalarda birbirine çarparken, bazıları yoldan çıkarak savruldu.

Kazanın hemen ardından olay yerine çok sayıda polis, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Kaza sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, yaralanan 10 kişi ise çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Kazanın meydana geldiği bölgede trafik kontrollü olarak sağlanıyor. Karayolları ekipleri, yol temizliği çalışmalarının yanı sıra kaygan zeminin etkisini azaltmak için belirli noktalara malzeme seriyor. Olay yerinde trafik güvenliği sağlanana kadar çalışmaların devam edeceği belirtildi.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin Ölümüne İlişkin Şok Eden Detaylar Ortaya Çıktı Ayşenur Ezgi Eygi'nin Ölümüne İlişkin Şok Eden Detaylar Ortaya Çıktı

Yetkililer, sürücüleri özellikle yağışlı havalarda dikkatli olmaları ve hız limitlerine uymaları konusunda uyardı. Kazanın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, kaza nedenleri detaylı bir şekilde inceleniyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR