Büyük heyecanla başlayan Süper Lig nihayet Galatasaray’ın şampiyonluğu ile sona erdi. Sıcak, karlı, yağmurlu zorlu günlerin ardından ulaşılan zafer. Bu sezonun çok hikayesi var.

Öncelikle ligi 2. sırada bitiren Fenerbahçe de aslında büyük bir başarıya imza atmıştır. Tek sıkıntısı, bu sene onlardan daha iyi olan bir Galatasaray'ın varlığıydı. Ama onlar da bir alkışı hak ediyor. Bu sene rekorların kırıldığı ilginç bir sezon olarak tarihe geçecek.

Gelelim rekorların sahibi, her şeyin ilkini yapmayı başaran ve önderlik eden takıma. Bir haftalık erteleme ile Konya deplasmanında ezici bir oyunla resmen "Bu ligin sefiriyim ve tek lideriyim," dedi. Oyuna baskılı başlayan taraf Galatasaray’dı. Barış ve Kerem ile sağdan soldan bindirmeler yaparak topu İcardi ile buluşturarak gol aradı ve ilk yarının ortalarında bu aşk adamı İcardi ile golü buldu. Bir anda üstündeki stresi attı ve rahat bir oyun ile ilk yarıyı bitirdi.

İkinci yarı, ligdeki duruma göre kümeye düşecek olan Konyaspor, Galatasaray kalesine gelme ve baskı kurmaya başladı. Başlayacak derken, kaliteli ayaklar sahneye çıktı ve maç bir anda 3-0'a geldi. Sonrası Galatasaray için düğün bayram.

Galatasaray taraftarı dün yine stadyumda harikaydı. Tam bir profesyoneller. Neredeyse içeride dışarıda gerçekten 12. adam oluyorlar. Galatasaray’ın en büyük gücü diyebilirim. Bir takdiri de onlar sonuna kadar hak ediyor. Buradan tüm Galatasaray taraftarlarına selam olsun.

Oyuncu ve teknik olarak önümüzdeki haftaki yazılarımda ayrıca bahsedeceğim. Şu anda şampiyonluk şarkısını söyleme vakti. Hedef 25 ve 5. yıldız artık. Galatasaray, Türkiye’nin her zaman olduğu gibi 1 numarası ve bu asla değişmeyecek. O yüzden astrologlara, fallara inananlar değil Allah’a inananlar kazanacak. Ne demiş düşünür: “İyiler her zaman kazanır.”