USD34,00
EURO38,01
GBP45,25
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.828,24
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Ekonomi Haberleri
  3. Sabancı Holding’den 39 Milyon Dolarlık Dev Satın Alma!

Sabancı Holding’den 39 Milyon Dolarlık Dev Satın Alma!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sabancı Holding, dijitalleşme ve teknoloji yatırımları konusundaki stratejik adımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Holding, Türkiye’nin bulut teknolojileri alanında önde gelen şirketlerinden ICT Bulut Bilişim A.Ş.’nin (Bulutistan) ödenmiş sermayesinin %65’ini, yaklaşık 39 milyon dolar karşılığında satın aldığını açıkladı. Bu önemli satın alma, Sabancı Holding’in dijital dönüşüm ve yeni nesil teknolojilere olan yatırımlarını daha da güçlendirme hedefini gözler önüne seriyor.

Sabancı Holding tarafından yapılan açıklamada, bu satın almanın Sabancı Topluluğu’nun dijital dünyada global bir oyuncu olma vizyonunun bir parçası olduğu vurgulandı. Holding, 2022 yılında Hollanda’da kurulan Dx Technology Services and Investment BV (DxBV) aracılığıyla bu satın almayı gerçekleştirdi. 8 Mart 2023 tarihinde yapılan bir başka açıklamada da dijital işlerde büyüme hedefleri doğrultusunda Sabancı Holding Dijital Grup Başkanlığı’nın oluşturulduğu duyurulmuştu.

23 Ağustos 2024 tarihinde tamamlanan satın alma işlemine göre, Sabancı Holding’in şirketlerinden DxBV, Bulutistan’ın ödenmiş sermayesinin %65’ini temsil eden 1.097.330 TL nominal değerli payları devraldı. Bu adımla birlikte, DxBV toplam 5 üyeden oluşan Bulutistan yönetim kurulunda 4 üyenin seçimine ilişkin aday gösterme hakkına sahip olacak. Ayrıca, Bulutistan sermayesinin %10,5’ini temsil eden 177.260 TL nominal değerli paylar da Sabancı Ventures’a, yani Ak Portföy Yönetimi A.Ş. Sabancı Holding Özel Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’na ait bulunuyor.

Bu satın alma sonucunda, Sabancı Holding’in DxBV ve Sabancı Ventures aracılığıyla Bulutistan üzerindeki toplam dolaylı etkin ortaklık payı %75,5’e ulaşmış oldu. Sabancı Holding, bu önemli satın alma ile birlikte Bulutistan’ı finansal raporlarında konsolide etmeye başlayacak.

Sabancı Holding’in bu stratejik adımı, dijital işlerdeki büyüme hedeflerine yönelik kararlılığını bir kez daha ortaya koyarken, Bulutistan’ın da büyümesine ve gelişimine büyük katkı sağlayacak. Satın alma işlemine ilişkin pay alım sözleşmesi 7 Haziran 2024 tarihinde imzalanmış olup, kapanış koşullarının gerçekleşmesine dair belirsizlikler nedeniyle bu gelişmenin kamuoyuna açıklanması Sermaye Piyasası Kurulu’nun II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği uyarınca ertelenmişti.

Sabancı Holding’in bu hamlesi, dijitalleşme ve yeni nesil teknolojiler konusundaki yatırım stratejisini güçlendirmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bulutistan, Sabancı Holding’in dijital dünyadaki güçlü varlığını daha da ileriye taşıyacak bir şirket olarak dikkat çekiyor.

Sabancı Holding’den 39 Milyon Dolarlık Dev Satın Alma!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!