Kıbrıs olaylarında tarihin daha önce sunduğu bütün gerçekleri göz ardı ederek yalan yanlış şekilde izleyicilere aktaran dizi için RTÜK tarafından ağır bir ceza geliyor. Tamamen Türk düşmanlığı ile Türkleri düşmanmış ve acımasızmış gibi gösteren Famagusta dizisi artık Türkiye sınırları içerisinde yayınlanmayacak. Sadece Yunanistan’da yayınlanacak olan bu dizide gösterilen tüm sahnelerin ise yalan olduğu dile getiriliyor.

Kamuoyu Bilgilendirmesine Neden Ceza Verildi?

Kıbrıs Barış Harekatı ile birlikte hem Rumlar hem de Türkler için huzur ortamı yaratmayı hedefleyen Türkiye bu süreçte başarılı da bir yol izlemişti. Ancak Famagusta dizisinde olaylar tamamen çarpıtılarak yanlış bir şekilde lanse ediliyor. Netflix tarafından yayınlanan bu yeni dizide gerçekler tamamen yok sayılıyor ve Türk askeri de karalanarak adeta tarihi baştan yazmayı hedefliyor.

Kızılcık Şerbeti Alev Neden Öldü? Kızılcık Şerbeti Alev Neden Öldü?

Yakın savaş tarihinde yer alan kahraman unsurların da adını lekeleyen bir yapıya sahip olan Famagusta dizisi Türk kamuoyunda da yanlış bilgiler içermesi nedeniyle oldukça büyük tepkiler gösterilmesine neden olmuştu. Kahraman Türk askerinin bu denli bir olayda isminin dahi yan yana durmaya yakışmayacağı durumun içine itilerek bir kaos durumu oluşturmak isteyen Famagusta dizisi sadece Yunanistan toprakları içerisinde izlenebilecek.

RTÜK Diziye Neden Ceza Verir?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu olarak bildiğimiz RTÜK belirli araştırmalar ve takibini yaptığı durumlar neticesinde pek çok dizi veya filme yayın yasağı getirebiliyor. Bu durumda halkı kışkırtan gerçek olmayan görselleri ekrana taşıyan ve insanları kaosa sürükleyen videolar, diziler ve filmler anında ekranlardan kaldırılıyor.

Famagusto dizisi de bu saydıklarımızın hemen hemen bir çoğunu çiğneyerek Türk halkını küçük göstermeye ve savaşçı bir toplum olmamızı nefret kusan bir toplumuz gibi göstermeye çalışmasından dolayı Türkiye dahil pek çok ülkede yasaklamıştır.

Editör: Şahsüver ÇITIR