Teknoloji, çocuklar da dahil olmak üzere herkese eğlence sağlar. Bir ebeveyn olarak, çocuklar için tasarlanmış en son teknoloji ve oyunlar hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Sonuçta, internet özellikle küçük çocuklar için tehlikeli bir yer olabilir. Roblox da dikkat edilmesi gereken bu oyunlardan biridir. 164 milyondan fazla aktif kullanıcısıyla Roblox, abonelerin kendileri ve diğer aboneler tarafından yaratılan oyunları programlamalarına ve oynamalarına olanak tanıyan bir çevrimiçi oyun platformudur. Bu, kodlama ve kendi oyunlarını geliştirmeye ilgi duyan çocuklar için harika bir platform olabilir.

Roblox Çocuklar İçin Güvenli mi?

Oyunun 164 milyon aktif kullanıcıya sahip olması ebeveynler için bir işaret olabilir. Gerçek şu ki, ebeveynler çocuklarını yakından takip eder ve gerekli önlemleri alırsa Roblox çocuklar için genellikle güvenlidir . Ancak Roblox, cinsel içerik ve çocuk işçiliği sorunları da dahil olmak üzere çocuklar için potansiyel olarak tehlikeli bir platform haline getirdiği için önemli güvenlik endişelerini de içinde barındırıyor.

TCL'den Devrim Niteliğinde Yenilik, NXTPAPER 14 Tablet ile Tanışın! TCL'den Devrim Niteliğinde Yenilik, NXTPAPER 14 Tablet ile Tanışın!

Roblox Gym League Kodları Nedir

Bir Çocuğun Roblox Oynamaya Başlaması İçin Uygun Yaş Kaçtır?

Roblox'taki kullanıcıların çoğu 16 yaşının altındadır. Son verilere bakıldığında kullanıcıların %55,7'si 12 yaşının altında ve kullanıcıların %13,4'ü 12 ile 16 yaş arasında olduğu görüldü. Roblox Corporation, bir çocuğun Roblox oynamaya başlaması için uygun yaşın ne olduğu konusunda pek fazla bilgi vermiyor. Oyun otoritelerce E10 plus olarak derecelendirilmiş, yani teknik olarak çocukların Roblox oynamaya başlaması için 10 yaş ideal olarak görülüyor.

Ebeveyn Olarak Siz Ne Yapabilirsiniz?

Bir ebeveyn olarak internet korkutucu bir yer olabilir. Haberler sürekli olarak çocukların internette tehlikeli kişiler tarafından hedef alındığına dair şeylerle dolu. Neyse ki, teknolojiyle uğraşırken çocuklarınızı güvende tutmanın yolları var.

Roblox açısından bakarsak ebeveyn kontrollerini kullanmak ve çocuğunuzu yakından takip etmek yeterli olacaktır. Ek olarak, çocuğunuzun Roblox oynamaya başlamasına ne zaman izin vermeniz gerektiğini düşünmek için de zaman ayırmalısınız. Aynı zamanda ebeveyn kontrollerinin ne kadar önemli olduğunun farkına varmalı ve çocuklarınız oyun oynarken ve internette gezinirken onları yakından takip etmelisiniz.

Editör: Şahsüver ÇITIR