1. Haberler
  2. Kadın Haberleri
  3. Ria Nedir Ne İşe Yarar?

Ria Nedir Ne İşe Yarar?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

RİA açılım olarak da karşımıza rahim içi araç olarak karşımıza çıkıyor. Bu araç oldukça etkili ve pek çok yöntem için de aktif şekilde karşımıza çıkıyor. Doğum kontrol noktasında kadınların cinsel hayatlarını daha sık ve daha güvenilir bir şekilde yapmasına da ön ayak oluyor.

Ria ismi verilen parçanın içerisinde bakır ve hormonlardan oluşan bir karışım yer alır. T harfine benzeyen bir şekle sahiptir. Rahim içinde yer alması ile birlikte de aslında yumurtanın döllenmesini engeller. Bu sayede de kadınların uzun veya kısa vadeli olarak hamile olmasının önüne geçilmiş olur.

Kadınlarda Ria Riskli Midir?

Ria Nedir

Her operasyonda olduğu gibi RİA nedir noktasında da elbette ufak tefek risklerden bahsetmemiz çok daha uygun oluyor. Bu noktada sizlere söyleyebileceğimiz en önemli risk faktörü aslında kadınların vajinal bölgesine zarar vererek uzun vadede kısırlık gibi problemlerle karşılaşılmasını sağlayabilir.

Ria’nın bakır ve hormon olmak üzere iki farklı türü bulunuyor. Hormon olan cinsi daha çok organik olmaya yatkın olmasından dolayı risksiz görülse de bakır tipinde genital bölge ve cinsel olarak kadınların vajinasında kanama ve kısa süreli enfeksiyonlara da neden olabiliyor.

Ria Kullanımının Avantajı Var Mıdır?

RİA kullanan kadınların pek çoğu olumlu şekilde yorumları ve tavsiyeleri ile de ön plana çıkıyor. Bu nedenle de bu kullanılan aracın aslında bir noktada avantajlarından da söz edebiliriz. Aynı zamanda kadınların bu araç yöntemi ile hamilelikten sakınması ile daha güvenli cinsel ilişkilerde yaşamalarına olanak sağlanıyor. Kısa bir özet ile RİA avantajlarından söz edecek olursak;

·       Cinsel ilişkiye girerken korunma ihtiyacı duyulmaz

·       Uzun süreli korunma noktasında bir adım öndedir

·       Geri dönüşümü olan bir yöntemdir

·       Cinsel ilişki esnasında görülmez veya erkek birey tarafından hissedilmez

·       Kadınlarda kontrolü sağlar

Ria Nedir Ne İşe Yarar?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!