Rekabet Soruşturmalarında Süre Kısalıyor

rekabet-sorusturmalarinda-sure-kisaliyor.png

29 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlanan Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’da önemli değişiklikler getirerek, soruşturma süreçlerindeki değişiklikleri içeriyor.

Soruşturma Süreçlerindeki Değişiklikler

  • Bildirim ve Savunma Süreleri: Soruşturma açılması kararı sonrasında taraflara yapılması gereken bildirim süresi ve savunma yapılması için talep edilen süre kaldırıldı. Artık taraflar, soruşturma raporunun kendilerine tebliği sonrasında savunma haklarını kullanabilecekler.

  • Ek Görüş Gönderme Süreci: Tarafların soruşturma raporuna yapmış oldukları savunma sonrasında, soruşturma heyeti yalnızca rapordaki görüşlerinde değişiklik yaparsa taraflara ek görüş gönderecek. Ek görüş gönderilmediği durumlarda, ek görüş ve ek savunma süreleri ortadan kalkmış olacak.

  • Sürelerin Kullanımı: Soruşturma heyetinin ek görüş gönderdiği durumlarda, hem heyetin hem de soruşturulan tarafın kullanabileceği sürelerin artırılması mümkün olmayacak.

Yeni Dönemde Beklenenler

Bu değişikliklerle birlikte, soruşturma sürelerinin daha etkin kullanılabileceği ve soruşturmaların ortalama 3-4 ay daha kısa sürelerde sonuçlanabileceği öngörülüyor. Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’da yapılan bu değişikliklerle birlikte, rekabet ortamının daha sağlıklı işlemesi ve hızlı çözümlenmesi hedefleniyor.

Exit mobile version