Prof. Dr. Nur Danişmend kimdir? Neden öldü? Bugünün gündemine oturan sorular arasında yer aldı. Önemli bir bilim insanı olan ve Galatasaray oyuncusu olan Prof. Dr. Nur Danişmend 81 yaşında hayata gözlerini yumdu. Efsane Galatasaray basketbol oyuncularından olan bilim insanının vefat etmesini ardından sarı kırmızı takımdan açıklama geldi. Peki Nur Danişmend kimdir? Bu kadar araştırılmasının sebebi ne ve 81 yaşında ölen bilim insanı  Danişmend neden öldü? Konu ile ilgili detaylar neler?

Prof. Dr. Nur Danişmend Kimdir? Neden Öldü?

Galatasaray camiasından gelen üzücü bir haber spor dünyasını ve kulüp taraftarlarını derinden sarstı. Sarı kırmızılı kulüp efsane basketbolcularından olan ve Galatasaray'ın kurucularından Emin Bülend Serdaroğlu'nun torunu aynı zamanda saygın bilim insanı Prof. Dr. Nur Danişmend hocanın vefatını büyük bir üzüntüyle duyurdu.

Ramy iraqi 66 Tiktok Hesabı Nedir? Neden Gündem? Ramy iraqi 66 Tiktok Hesabı Nedir? Neden Gündem?

Kulüp açıklamasında "Kulübümüzün 6838 sicil numaralı Divan Kurulu Üyesi ve Galatasaray Basketbol Takımı'nın unutulmaz isimlerinden biri olan Prof. Dr. Nur Danişmend hocamızın  aramızdan ayrıldığını derin bir kederle öğrenmiş bulunuyoruz. Kendisine Allah’tan rahmet ailesine Galatasaray camiasına ve tüm basketbol dünyasına başsağlığı dileriz." Dendi.

Vefatın ardından Türkiye Basketbol Federasyonu da taziye mesajı paylaştı. Mesajda: ‘’Türkiye Basketbol Federasyonu milli takımın eski oyuncularından Prof. Dr. Nur Danişmend’in vefatı derin bir üzüntüyle duyuruldu. Federasyon tarafından yapılan açıklamada "Milli takımımızın değerli eski basketbolcusu Prof. Dr. Nur Danişmend’in hayatını kaybettiğini öğrenmiş bulunmaktayız. ‘’ denildi.

Prof. Dr. Nur Danişmend Kimdir? Sorusuna cevap olarak özgeçmişi hakkında şu şekilde bili verebiliriz. 1943 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Prof. Dr. Nur Danişmend eğitim hayatına Galatasaray Lisesi'nde adım attı ve 1962 yılında buradan mezun oldu. 1969 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden tıp doktoru olarak mezun olduktan sonra 1974’te aynı fakültede Genel Cerrahi alanında uzmanlık eğitimini tamamladı.

1978 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Çocuk Cerrahisi Uzmanı olarak çalışmaya başladı ve 1982 yılında Doçent 1988 yılında ise Profesör unvanlarını elde etti. İstanbul’da ilk Çocuk Cerrahisi Merkezi’ni kuran Danişmend, 1994 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı’nı kurarak uzun yıllar Üroloji Anabilim Dalı Başkanlığı görevini üstlendi. 2007’den bu yana Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi’nde Çocuk Cerrahisi alanında çalışmalarına devam eden Prof. Dr. Nur Danişmend Türk tıbbına önemli katkılar sunmuştur.

Editör: Şahsüver ÇITIR