USD34,00
EURO38,03
GBP45,31
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.834,01
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Polis Olmanın Yolu, 2024’te Polislik ve POMEM Başvuru Şartları

Polis Olmanın Yolu, 2024’te Polislik ve POMEM Başvuru Şartları

Polis Olmanın Yolu
Polis Olmanın Yolu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Polis olma hayali kuran birçok genç için 2024 yılında polislik başvuru süreci oldukça önemli bir aşamadır. Peki polis olmak için ne gerekiyor?

Polis olmanın ilk adımı gerekli başvuru şartlarını öğrenmekten geçiyor. POMEM ve PMYO başvuruları, her yıl binlerce adayın başvurduğu iki temel eğitim kurumu. Bu süreçte adayların merak ettiği en kritik konular ise başvuru şartları sağlık kriterleriyle sınav sürecidir. Peki, 2024’te polis olmanın yolu nedir?

Polislik başvurusu için ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve belirli yaş aralıklarında bulunmak gerekiyor. 2024 yılı itibarıyla adayların KPSS’den belirli puan alması şart. Ayrıca sağlık kontrolleri de başvuru sürecinin önemli parçası. Adayların göz ile diş sağlığı gibi spesifik sağlık kriterlerine uygun olması gerekiyor.

Polis Olmanın Şartları Nelerdir?

Adaylar, lise ön lisans ya da lisans mezunu olmalı ve yurt dışındaki okullardan mezun olanlar için denklik belgesi alması şart koşuluyor. Polislik başvurularında dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan biri de KPSS puanı. Adayların belirlenen baraj puanını geçmeleri gerekiyor. Puan, adayların polis olma yolunda sonraki aşamaya geçebilmeleri için önemli bir kriterdir.

Polis adaylarının silah taşımaya engel durumlarının olmaması da oldukça kritik şart. Bu hem fiziksel hem de ruhsal açıdan polislik mesleğinin gerektirdiği sorumlulukları üstlenebilecek adayların seçilmesi adına önemli. Çünkü polislik zorlu ve zaman zaman tehlikeli görevleri içeriyor.

Polislik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Polis olmak isteyen adaylar için başvuru süreci oldukça basit olup anlaşılır şekilde ilerliyor. Başvurular Polis Akademisi’nin resmî web sitesi üzerinden gerçekleştiriliyor. Adaylar, belirlenen başvuru tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresine girerek e-devlet şifreleri ile sisteme giriş yapabiliyorlar. 2024 yılı başvuruları için, yine kasım’da ön başvurular alınması bekleniyor. Bu süre içerisinde adayların sisteme giriş yapıp gerekli bilgileri doldurmaları gerekiyordu.

Başvuru işlemi sırasında adaylardan bazı temel belgelerle bilgiler talep ediliyor. İstenen belgeler arasında eğitim durumunu gösteren belgeler kimlik bilgileri ve KPSS sonuç belgesi gibi dokümanlar yer alıyor. Ayrıca adaylar başvuru formunu doldururken doğru ve eksiksiz bilgi vermeye özen göstermeli.

Polis Olmanın Yolu, 2024’te Polislik ve POMEM Başvuru Şartları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!