USD34,26
EURO37,13
GBP44,54
BIST8.772,33
GR. ALTIN3.013,47
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Yaşam Haberleri
  3. Polenta Tarifi, Nasıl Yapılır?

Polenta Tarifi, Nasıl Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Temel malzemeleri mısır irmiği, kaynar su ve tuzdan oluşur. Genellikle et ve balık yemekleriyle mükemmel bir uyum sağlar. Zamanla polentaya tereyağı ve peynir eklenerek daha lezzetli bir hale getirilmiştir. Polenta sıcak bir püre olarak servis edilebildiği gibi, katılaşıp dilimler halinde de sunulabilir.

Polentanın ana malzemesi olan mısır irmiği, mısır unundan daha iri çekilmiş bir malzemedir ve yemeğe kendine özgü bir dokunuş katar. Ayrıca, polentanın glütensiz bir garnitür olduğunu belirtmek önemlidir, bu da buğday unu ve benzeri tahıl ürünlerini tüketemeyenler için ideal bir seçenektir.

Malzemeler:

  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı mısır irmiği
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz zerdeçal
  • 75 gram tereyağı
  • 100 gram rendelenmiş eski kaşar peyniri

Nasıl Yapılır:

  1. Polentayı pişireceğiniz tencereye su, zerdeçal ve tuz koyun ve kaynatın. Su kaynamaya başladığında ocağın altını kısın ve mısır irmiğini ekleyin, karıştırarak yeniden kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağın altını kısın ve ara sıra karıştırarak yaklaşık 25 dakika pişirin.

  2. Pişirme süresinin sonunda rendelenmiş peynir ve tereyağını karışıma ekleyin ve ara sıra karıştırarak yaklaşık beş dakika daha ocakta tutun.

  3. Kare veya dikdörtgen bir servis tabağındaki tabanı ve kenarları yağlı kağıtla kapladıktan sonra, polentayı dökün ve tabana yayılmasını sağlayın.

  4. Karışım katılaşana kadar bekleyin, bu süre yaklaşık 15 dakika kadar sürebilir. Ardından dilimler halinde keserek servis yapın.

Pişirme Önerisi

Eski kaşar yerine parmesan, gravyer veya taze kaşar peyniri kullanarak polentanın lezzetini farklılaştırabilirsiniz. Afiyet olsun!

Polenta Tarifi, Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!