Playstation DualShock denetleyicisi, oyun deneyimi sırasında uzun bir süre boyunca belirli miktarda mekanik strese maruz kalması gerektiğinden son derece dayanıklı bir aygıttır. Kontrol cihazı çok sağlam bir muhafazaya (birbirine kenetlenen iki kabuktan oluşur) ve yumuşak kapaklı iki analog çubuk da dahil olmak üzere çeşitli oyun işlevleri için çok sayıda düğmeye sahiptir. Kumandayı kullanıcının elinde uzun süre tutması, düğmelerin çevresine ve iki kabuğun birleşim yeri boyunca kir/toz/ girmesiyle ilgili sorunlara yol açabilir. Uzun vadede bu biriken pislikler oyun kolunun içine nüfuz edebilir. Ayrıca çok sık çalıştırılan iki analog çubuğun kapakları da aynı nedenden dolayı sertleşme veya bozulma belirtileri gösterebilir. Bu hususlar göz önüne alındığında, Dualshock'un nasıl temizleneceğini tam olarak anlamak önemlidir. Detaylara yazımızdan ulaşabilirsiniz.

2024 Dacia Duster, Yenilikçi Hibrit Teknolojisiyle SUV Segmentinde Fırtına Gibi Esiyor! 2024 Dacia Duster, Yenilikçi Hibrit Teknolojisiyle SUV Segmentinde Fırtına Gibi Esiyor!

Kontrol Cihazinin Dişinin Temizlenmesi

İlk olarak Dualshock kolunun dışının ve düğmelerinin kapsamlı bir şekilde temizlenmesi gerekir. Dualshock'un dışını temizlemek ve düğmelerin etrafındaki kalıntıları gidermek için çok yumuşak kıllı bir fırça kullanabilir ve biraz yağ giderici deterjanla nemlendirilmiş bir mikrofiber bez kullanarak tüm gövdeyi silebilir ve ardından hemen kurutabilirsiniz.

Play Statıon

Kontrol Cihazinin Açilmasi

İçine kir girdiğini düşünüyorsanız (sertleştirilmiş tuşlar, işlemlere yetersiz veya hatalı tepki), Dualshock'u etkili bir şekilde temizlemek için onu açmalı ve içine erişmelisiniz. Açma, mahfazanın alt kısmına erişerek ve iki kabuğu bir arada tutan dört vidayı uygun bir tornavida kullanarak sökerek yapılır. Daha sonra bunların kenarları boyunca nazikçe açarak ilerlemelisiniz. Bu iş için, plastiğe zarar vermeden iki kabuğu birbirinden ayıran, kenara takılabilen tornavida uçlu bir plastik iyi bir fikirdir. İki kabuğu ayırırken geçmeli dişlere zarar vermemeye dikkat edin. Son olarak iki parçayı serbest bırakmak için kontrol sisteminden alt kabuğa giden düz kabloyu ayırın.

Temizlenecek Parçalarin Çikarilmasi

Kontrolörün içinde pili, anakartı, ayrıca düğmelerin ve çubukların içlerini ve diğer devre bileşenlerini bulacaksınız. Akü kablosunun konnektörle bağlantısı kesildikten sonra aküyü çıkarın. Pilin altında iki küçük yan dişin hareket ettirilmesiyle çıkarılabilen plastik bir tutucu bulunur. Anakart, onu kasaya kilitleyen merkezi vidanın sökülmesiyle çıkarılabilir, ancak bundan önce merkezi dokunmatik yüzeye giden kablonun bağlantısını kestiğinizden emin olun. Tüm bu işlemlerden sonra oyun kolunun pilini çıkarın.

İç Parçalarin Temizliği

İlk temizlik, tortu bırakan kısımlara basınçlı hava üflenerek yapılabilir. Daha sonra kalan toz ve kirin detaylı temizliği yapılmalıdır. Bu, yumuşak bir fırça ve pamuklu çubukla yapılabilir.

Dualshock 4'ün Yeniden Montaji

İçinin yeterince temiz olduğunu hissettiğinizde ters sırayla ilerleyerek oyun kolunu tekrar monte edebilirsiniz. Dualshock'u temizlerken çıkmış olabilecek klipslere ve yeniden konumlandırılması gereken sıfırlama kapağına dikkat edin. Montaj, mahfazanın iki kabuğunun kapatılması ve her şeyin dört vidayla sabitlenmesiyle tamamlanacaktır.

Editör: Şahsüver ÇITIR