Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç, Paris Yaz Olimpiyatları'nda gösterdiği performansla tüm dünyanın gündemine oturdu. Cümleye okuduğunuzda altın madalya aldığını veya olimpiyat rekoru kırdığını düşünebilirsiniz ancak durum çok farklı. 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde ülkemizi temsil eden Yusuf Dikeç ve İlayda Tarhan, gösterdikleri performansla gümüş madalyayı ülkemize atıcılıktaki ilk başarıyı kazandırdı. Ancak Yusuf Dikeç'in dünya genelinde bu kadar çok konuşulmasının nedeni elde edilen başarıdan çok onun yarışma tarzıydı.

Nico Williams Kimdir? Nereli Kaç Yaşında Nico Williams Kimdir? Nereli Kaç Yaşında

Bunu Ancak Bir Türk Yapardı!

Saf Yetenek Yusuf Dikeç Kimdir

Yusuf Dikeç Paris Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca kategorisinde yarışma stiliyle ve gösterdiği performansla dünya genelinde 50 milyondan fazla etkileşim alarak trend oldu. Bütün ekipmanlarını eksiksiz kullanan Sırp rakibi Damir Mikeç'i özel göz kapağı ve kulak koruması olmadan elleri cebinde mağlup eden sporcumuz göğsümüzü kabarttı. Kendisi hakkında bir sosyal medya kullanıcısının "Bunu ancak bir Türk yapardı" paylaşımının ardından olay bütün dünyada yankı buldu.

Elon Musk ve Andrew Tate'den Övgüler

Dünya genelinde hayranlık uyandıran Türk atlet Yusuf Dikeç, pekçok ünlü ismin de kendisi hakkında tweet'ler atmasına neden oldu. X platformu sahibi Elon Musk, sporcumuz hakkında yapılan paylaşımlara "Nice" yorumunda bulundu. Ünlü oyuncu Andrew Tate ise yaptığı paylaşıma "Kimse böyle amcası olan birine bulaşmak istemez" yazısını not düştü.

Yusuf Dikeç Kimdir?

Yusuf Dikeç, 1973 Kahramanmaraş doğumlu Astsubay Kıdemli Başçavuş olarakülkemize hizmet etmektedir. 51 yaşındaki Dikeç, aynı zamanda ülkemizi havalı tabanca kategorisinde temsil eden bir atlettir. Daha önce 2012 ve 2016 Olimpiyatları'nda da ülkemizi bu kategoride temsil eden sporcu, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda sıkı çalışmasının ve tecrübesinin bir karşılığı olarak ülkemizin atılıcıkta ilk madalyasını almasına katkı sağladı. 10 metre havalı tabanca karışık çiftler kategorisinde İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç, gümüş madalyayı ülkemize getirdi.

Editör: Şahsüver ÇITIR