Ekonomik olarak kredi kartı kullananların sayısı ülkemizde bir hayli fazla. Özellikle de kullandıkları kredi imkanları ile birlikte daha fazla harcama yapan ve limitlerini kontrol edemeyenler için OVP ile doğru orantılı olarak bir yasal düzenleme yolda gibi duruyor. 3 yıllık bir yol haritası düzenlemesini beklediğimiz OVP orta vadeli plan olarak açılıyor. Resmi Gazete tarafında yayınlanan bu plan ile birlikte kredi kartları ile ilgili bir maddeye yer verilmesi kart kullanıcılarının ilgisini çekiyor.

Kredi Kartı Limitleri Belirlemesinde Nasıl Bir Yol İzleniyor?

Faizsiz Kredi A

Resmi Gazete unsuru üzerinde yer alan kredi kartı ibaresi görenleri bir hayli şaşırtıyor. Nitekim bugüne kadar olan süreçte daha önce de düzenlemeler yapılmış olsa da kredi kartı bazında bu düzenleme diğerlerine kıyasla daha farklı bir konumda yer alıyor. Enflasyon ve cari açık gibi süreçleri ele alan OVP kredi kartı düzenlemesinde ise farklı detaylara yer verdi.

Üretim kapasitesi ve sanayi ortamındaki yatırımlar için düzenleme gelmesi beklenen kredi kartlarında SGK ve de Risk Merkezi entegrasyonu sağlanacak. Kredi kartı limitlerinin belirlenmesi noktasında ise aylık gelirin iki katı ile 4 katı arasındaki bir miktar kontrol sürecinden geçiyor. Kart sahibi için verilen kredi miktarları ise gelir ile doğru orantılı olarak değişkenlik gösteriyor.

Sabancı Holding 2025 Hedef Fiyatı, 6 Kurumdan Kritik Tahminler ve Bilanço Değerlendirmesi Sabancı Holding 2025 Hedef Fiyatı, 6 Kurumdan Kritik Tahminler ve Bilanço Değerlendirmesi

Bu Devirde Kredi Kartı Kullanmak Mantıklı mı?

Özellikle de 2024 yılı itibariyle ülkemizde 10 kişiden 5 kişisinde kredi kartı kullandıklarını görebiliyoruz. Kredi kartı ile yapılan alış verişler hem vade hem de faiz oranları birlikte dikkat çekiyor.

Bu noktada elbette satın alacakları şeylerin bir kısmını nakit olarak ödemesini gerçekleştiremeyenler için kredi kartı kullanmak daha mantıklı görünebiliyor. Ancak bu miktarların elbette faiz oranlarını eksiksiz bir şekilde ödeyebilmeleri için ise karşılık olarak verilen faiz miktarlarını göz önünde tutmaları gerekiyor. Bu nedenle kredi kullanırken faiz oranlarını dikkate almanız gerekmektedir.

Editör: Şahsüver ÇITIR