1. Haberler
  2. Ekonomi Haberleri
  3. ÖTV Sonrası Ucuzlayan Araçlarla Birlikte Sürücüler Gözleri Uygun Fiyatlı Arabalara Dikti!

ÖTV Sonrası Ucuzlayan Araçlarla Birlikte Sürücüler Gözleri Uygun Fiyatlı Arabalara Dikti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de 24 adet şarj edilebilen hibrit araç modeli yer alıyor. Bu araçlar arasındaki çeşitli modeller ise büyük ölçüde ÖTV vergisi ile sınıflandırıldığı için kullanıcılar tarafından satın alınma noktasında daha az tercih ediliyor. Bu da direkt olarak araç pazarındaki hibrit model elektrikli araçların satın alım gücünü bir hayli düşürüyor. Son ÖTV açıklaması ile ise araçların büyük çoğunluğunda fiyatlarda düşme ve satın alım gücünde ise artış olmasını bekliyoruz.

ÖTV Hangi Araçlar İçin Neden Alınıyor?

Araç Piyasasındaki Daralma Korkuttu 2

ÖTV indirimlerinin gerçekleşmesi ile daha çok marka model arabanın Türkiye pazarına giriş yapmasını bekliyoruz. İstanbul Motorlu Araçlar Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel tarafından yapılan açıklamalarla birlikte Emisyon değeri %25 ve altıda olan araçlar için veya elektrikli menzili 70 km ve üstüne olan hibrit araçlarda ÖTV indiriminin gerçekleşeceği bildiriliyor.

Alınan kararla birlikte özellikle de Çin menşeili olarak üretilen elektrikli araçların ülkemize girmesi noktasında büyük gelişmelerin gerçekleşmesini bekliyoruz. Aktif olarak alınan kararda yer alan özelliklere uyan 4 model araç tipi Türkiye pazarında yer alıyor. Ancak kararla birlikte hem pazara girecek olan araç tiplerinin çoğalması hem de pazarın daha hareketli olması işten bile değil…

Araç Piyasası İlerleyen Günlerde Artacak mı Azalacak mı?

Araç piyasasında meydana gelen bu ÖTV indirimi sonrasında araç satın almak isteyenler ve araçlarını satmak isteyenlerin kafalarında soru işaretleri oluşmaya başladı. Özellikle de araç alım satımı yapan galericilerin merak ettiği tek soru ise bu gelişme cansız olan araba piyasasını artıracak mı azaltacak mı?

ÖTV tarafında indirimlerin meydana gelmesi ile sıfır araç piyasasının özellikle de elektrikli modellerinin olduğu kısımda bir azalma olmasını bekliyoruz. Bu noktada Avrupa ve Çin pazarlarından ülkemize girecek olan elektrikli araçlarla birlikte de rekabet ortamı büyük oranda artacak.

ÖTV Sonrası Ucuzlayan Araçlarla Birlikte Sürücüler Gözleri Uygun Fiyatlı Arabalara Dikti!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!