Otonom Özellikleriyle İsviçre’de İlk Otobüs Görücüye Çıkıyor!

isvicre-karsan.jpg

Teknolojinin önde gelen ülkelerinden bir tanesi olan İsviçre yeni bir adım atıyor. Özellikle de topu taşıma noktasında sağladığı yeni ayrıcalıklarla birlikte pek çok insanın takdir ettiği ülke olan İsviçre artık sürücü olmadan da taşıma yapabilen yeni bir otobüs modelini trafiğe sunuyor. Yeni çıkacak olan otobüs e-ATAK adı ile anılıyor. Arbon şehrinde kullanılacak olan bu otobüsün herhangi bir şekilde sürücüsü olmadan da sürekli olarak mevcut duraklar arasında yolcu taşıyabilmesine olanak tanınıyor. Bu sayede yolcular hem şoförle münakaşa etmemiş hem de olası insan kaynaklı hataların önüne geçilmiş oluyor. Aynı zamanda kaza oranlarının da büyük bir oranda düşmesini bekliyoruz.

Karsan Model Otobüsün Özellikleri Neler?

Süper elektrikli olmasının yanında herhangi bir şekilde şoföre dahi ihtiyaç duymadan hareket edebilen Karsan tarafından üretilen bu otonom özellikli otobüsün özellikleri de ilgi çekiyor. İlk olarak ADASTEC ortaklığında yapılan ve dünya üzerinde ilk planlanmış rotada sürücüsüz olarak yolcu taşıyabilen otobüs nihayet yolculuğuna start veriyor.

e-ATAK olarak adlandırılan bu araç şehir merkezi ile Saurer Werk bölgesi içinde 2,2 kilometre uzunluğunda bir güzergahı gidip gelmesi bekleniyor. Aynı zamanda saatlik 30 kilometre gibi bir hıza ulaşabilen otobüsün gideceği güzergah üzerinde ise toplamda 8 farklı durağı olmasını bekliyoruz. En önemli özelliği ise İsviçre bazında ilk otonom özelliğe sahip otobüs olması olacak.

İsviçre Otonom Otobüs İçin Karsan’ı Tercih Ediyor!

İsviçre için pek çok şeyi değiştirecek olan bu proje ile birlikte artık TGA ve SCCL sertifikaları da yer alıyor olacak. Bu proje kapsamında taşınacak olan yolcular ise çok heyecanlı. Ulaşım anlamında RGB özellikli kameralara da sahip olan bu otobüs ile birlikte her türlü hava koşulunda da kesintisiz olarak hareket edebilme kapasitesine sahip olduğu görünüyor. Şirketin sağlamış olduğu bu gelişmeler sayesinde ilerleyen dönemlerde daha büyük ve daha uzun menzillerde daha fazla durakta yolcu taşıyabiliyor olacak.

Exit mobile version