1. Haberler
  2. Eğitim Haberleri
  3. Ortaöğretim KPSS Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandı mı?

Ortaöğretim KPSS Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandı mı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 Eylül 2024 tarihinde, ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS Ortaöğretim sınavı, Türkiye genelinde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Ortaöğretim mezunları ve önümüzdeki iki yıl içinde mezun olacak adaylar, kamuda çalışabilmek için sınavda ter döktü. Sınavda adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür alanlarında toplam 120 soru yöneltildi. Sınavın tamamlanmasıyla birlikte, birçok aday KPSS soru kitapçığı ve cevap anahtarlarını incelemek için ÖSYM Aday İşlemleri Sistemini (https://ais.osym.gov.tr) ziyaret ediyor. Peki, KPSS Ortaöğretim soru ve cevapları yayımlandı mı?

Sınavın Detayları ve Yayınlanan Cevap Anahtarı

KPSS Ortaöğretim sınavı, 15 Eylül sabah saat 10:15’te başladı ve 130 dakika süren sınav saat 12:25’te sona erdi. Sınavdan çıkan adaylar, hemen ardından soru kitapçığı ve cevap anahtarlarına odaklandı. ÖSYM, sınavın ardından hızlı bir şekilde soruların bir kısmını erişime açtı. Adaylar, KPSS Ortaöğretim sınavının Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı’nın %10’una ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden ulaşabiliyorlar.

Adaylar, ais.osym.gov.tr adresini ziyaret ederek, kendilerine ait sınav sorularını inceleyebiliyor ve doğru cevaplarını kontrol edebiliyorlar. Cevap anahtarının geri kalanı ise yalnızca sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından erişime açılacaktır.

KPSS Ortaöğretim Sınavı Soru ve Cevaplarına Nasıl Ulaşılır?

Sınav sonrası, soruların bir kısmının yayımlanmasıyla birlikte adaylar, doğru ve yanlışlarını incelemek için ÖSYM’nin resmi internet sitesini ziyaret etmeye başladı. Adaylar, ais.osym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak, kendi sınav kitapçıklarını ve cevap anahtarlarını görüntüleyebilirler.

Bu yıl düzenlenen KPSS Ortaöğretim sınavı, adaylar için oldukça zorlu geçti. Şimdi ise adaylar, sonuçların açıklanmasını sabırsızlıkla bekliyor. Sınavın ardından yayımlanan soru ve cevaplar, adaylara sınav performanslarını değerlendirme ve sınav sonuçları öncesinde kendilerini hazırlama fırsatı sunuyor.

Ortaöğretim KPSS Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandı mı?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!