2014 yılından bu yana “büyükşehir” olarak anılmasına rağmen sakin ve telaşsız bir havaya sahip olan Ordu yazların serin, kışların ise yağışlı olduğu tipik bir Karadeniz iklimi şehridir. En yağışlı ayın Ekim, en sıcak ayın Ağustos olduğu şehirde yaz ayları ziyaret etmek için en ideal zaman olarak kabul ediliyor. Ordu'da nereleri gezebileceğiniz konusunda yazımızın devamını okumaya devam edebilirsiniz.

Kurul Kalesi

Kurul Kalesi

Ordu şehir merkezine 13 kilometre uzaklıkta Bayadı Mahallesi'nde Kurul Kalesi bulunmaktadır. MÖ 2. yüzyıldan kalma kale, Pontus Kralı VI. Mithridates döneminde inşa edilmiştir. Alanda şu ana kadar 2 bin 100 yıllık ana tanrıça Kibele heykelinin de aralarında bulunduğu 3 binden fazla tarihi eser bulundu.

Ordu Etnografya Müzesi

Ordu Etnografya Müzesi

Ordu Etnografya Müzesi, Paşaoğlu Hüseyin Efendi tarafından 1896 yılında yaptırılan eski Paşaoğlu Konağı'ndadır. Müzenin birinci katında arkeolojik eserler ve bölgenin geçmişteki ve günümüzdeki günlük yaşamıyla ilgili diğer öğeler sergileniyor. Konak, 19. yüzyıl Osmanlı sivil mimarisinin önemli bir örneğidir.

Yoroz Kent Ormanı

Yoroz Kent Ormanı

Ordu il merkezinden yaklaşık 20 kilometre içeride bulunan Yoroz Kent Ormanı, piknik ve trekking için popüler bir mekandır. Ayrıca kırların ve sahilin panoramik manzarasına sahip bir gözlem terası bulunmaktadır.

Ablak Taşı

Ablak Taşı

Ablak Taşı Ordu il merkezine yaklaşık 55 kilometre mesafededir. 1.540 metre yükseklikteki site, Yukarıbelayan, Aşağıbelayan ve Hamzabey yaylaları da dahil olmak üzere çevredeki kırsalın muhteşem manzarasını sunuyor.

Hoynat Adası

Hoynat Adası

Hoynat Adası Perşembe ilçesinin Ramazan köyü sınırları içerisindedir. Ada önemli bir kuş cenneti olup martılar ve karabatakların yaşam alanıdır. Özellikle gün batımında pitoresk manzarası ile ziyaretçileri büyüler.

Yamaç Paraşütü için Türkiye'deki Popüler Destinasyonlar Yamaç Paraşütü için Türkiye'deki Popüler Destinasyonlar

Ordu'nun Yaylaları

Ordu'da geçireceğiniz süreden kesinlikle yayla ziyaretine ayırmalısınız. İldeki yaylalar doğal güzellikleri ve gür yeşillikleriyle ünlüdür. En popülerleri arasında Çambaşı, Perşembe ve Keyfalan yaylaları bulunmaktadır. Ayrıca belediyenin son dönemde yaptığı yatırımlar kamp ve trekking gibi faaliyetleri de teşvik ederek yaylalardaki canlılığı artırdı.