A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na üçüncü kez katılma hakkını elde etti. Elemelerde yenilgi yüzü görmeyen milliler, bu başarılarıyla göz doldurdu ve madalya için mücadele edecek.

Nico Williams Kimdir? Nereli Kaç Yaşında Nico Williams Kimdir? Nereli Kaç Yaşında

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek 2024 Olimpiyat Oyunları'nda boy gösterecek olan A Milli Kadın Voleybol Takımı, tarihinde üçüncü kez bu büyük organizasyonda yer alacak. Daha önce Londra 2012 ve Tokyo 2020'de mücadele eden ay-yıldızlı voleybolcular, Paris 2024'te madalya kazanmak için sahaya çıkacak.

Milli Kadın Voleybolcular Tarih Yazdı: Paris 2024’e Katılacaklar!

Sultanlar 55

Tarihinde ilk kez Londra 2012 Olimpiyat Oyunları'na katılan milli takım, çeyrek finale yükselmeyi başaramamıştı. Rio 2016'ya katılamayan ekip, Tokyo 2020'de ise yeniden mücadele etme hakkı kazanmış ve organizasyonu beşinci sırada tamamlayarak en iyi derecesini elde etmişti.

2023 Eylül ayında Japonya'da düzenlenen 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu'nda yer alan milliler, ev sahibi Japonya, Brezilya, Belçika, Bulgaristan, Porto Riko, Arjantin ve Peru'yla karşılaştı. Porto Riko'yu 3-0, Bulgaristan'ı 3-0, Peru'yu 3-1, Arjantin'i 3-1, Brezilya'yı 3-0, Japonya'yı 3-1 ve Belçika'yı 3-0 mağlup eden milli takım, "7'de 7" yaparak elemeleri yenilgisiz tamamladı ve Paris 2024'e katılma hakkını elde etti.

Milli takım, yenilenen kadrosu ve geçen yıl takımın başına getirilen İtalyan başantrenör Daniele Santarelli yönetiminde Paris'te madalya hedefiyle sahaya çıkacak. Kadroda yer alan isimlerden Beyza Arıcı, Derya Cebecioğlu, Elif Şahin, Gizem Örge ve Melissa Vargas, ilk kez olimpiyat heyecanı yaşayacak. Takımın en tecrübeli ismi ve kaptanı Eda Erdem Dündar ise üçüncü kez olimpiyatlarda boy gösterecek.

Başantrenör Daniele Santarelli yönetiminde olimpiyatlarda mücadele edecek A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın 12+1 kişilik kadrosu şöyle:

  • Pasörler: Cansu Özbay, Elif Şahin
  • Smaçörler: Ebrar Karakurt, Hande Baladın, Meliha Diken, Tuğba İvegin, Derya Cebecioğlu
  • Orta Oyuncular: Eda Erdem Dündar (Kaptan), Zehra Güneş, Aslı Kalaç
  • Pasör Çaprazı: Melissa Vargas
  • Libero: Gizem Örge
  • +1 Oyuncu: Beyza Arıcı

Maç Programı

Milliler, Paris 2024 Olimpiyatları grup aşamasında ilk maçını 29 Temmuz Pazartesi günü oynayacak. İtalya, Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti'nin bulunduğu C Grubu'nda yer alan milli takım, 29 Temmuz, 1 Ağustos ve 4 Ağustos tarihlerinde sahaya çıkacak.

Ay-yıldızlıların Paris 2024'teki grup karşılaşmalarının programı şöyle:

  • 29 Temmuz Pazartesi: 10.00 Türkiye-Hollanda
  • 1 Ağustos Perşembe: 10.00 Türkiye-Dominik Cumhuriyeti
  • 4 Ağustos Pazar: 10.00 Türkiye-İtalya

Madalya Kazanan Ülkeler

İlk kez 1964 yılında olimpiyatlara dahil edilen voleybol, Paris 2024'te 16. kez yer alacak. Geride kalan dönemde 15 defa olimpiyatlarda yer alan kadınlar voleybolunda altın madalyaları Sovyetler Birliği (4), Küba (3), Çin (3), Brezilya (2), Japonya (2) ve ABD kazandı. A Milli Kadın Voleybol Takımımız da bu kez madalya hedefiyle Paris'te sahne alacak.

Editör: Şahsüver ÇITIR