2024 Paris Olimpiyat Oyunları başladı. Düzinelerce spor kategorisinden yüzlerce yarışmacının yer aldığı etkinlikte heyecan veren bir gelişme yaşandı. Tenis kategorisinde çekilen kuraların ardından ortaya çıkan eşleşme tablosuna göre ikinci tur maçlarınrda iki tenis efsanesi karşı karşıya gelebilir.

Rafael Nadal ve Novak Djokovic Son Dansa Hazırlanıyor

Novak Djokovic ve Rafael Nadal, Olimpiyat Oyunları'nda ikinci tur maçlarında karşı karşıya gelebilir. Tenis dünyasının geçtiğimiz 2-3 yıl öncesine kadar zirvesinden hiç inmeyen ve rekabet düzeyi yüksek karşılaşmaları ile bilinen bu ikili artık ilerleyen yaşları ile eski formlarından uzaklaştı. Ancak yaş onlar için hala sadece bir sayıdan ibaret. Birbirlerine karşı sayısız maça çıkan ve başa baş mücadele eden iki raket artık kariyerlerinin sonlarına geliyor. Ancak kaderin bir cilvesi olsa gerek ki, bu iki efsane belki de son kez üst düzey bir turnuvada karşı karşıya gelecek. Novak Djokovic ve Rafael Nadal, ilk turda rakiplerini mağlup edebilirlerse ikinci turda birbirlerine rakip olacaklar.

Taylan Antalyalı Bodrum FK Yolunda! Taylan Antalyalı Bodrum FK Yolunda!

6. Kez Karşı Karşıya Gelecekler

Novak Djokovic ve Rafael Nadal bugüne kadar toplam 5 kez karşı karşıya geldi. Bu müsabakalarda Sırp raket üç kez sahadan galip ayrılırken Rafael Nadal ise 2 kez kazandı. Paris Olimpiyat Oyunları kapsamında düzenlenen tenis turnuvasında Novak Djokovic ilk turda Mathew Ebden ile karsılaşacak. Rafael Nadal'ın rakibi ise Marton Fucsovics olacak. İki ismin de ilk turda rakiplerini mağlup edip altıncı ve belki de son kez karşılaşması şüphesiz ki herkesin tek temennisi olacak. Olası bir karşılaşmada kimin galip geleceğini kestirmek zor olsa da, oyun anlamında doyurucu bir veda maçı olacağı kesin.

Editör: Şahsüver ÇITIR