Okullar Ne Zaman Açılacak? Yaz Tatilleri Kısaltılıyor Mu?

okullarin-kapanmasina-kac-gun-kaldi-1.webp

Milli Eğitim Bakanlığı 2024 ve 2025 yılı için belirlenen eğitim takvimini duyurdu. Bu yıl yaz tatili 14 Haziran’da karne gününün ardından başladı ve eylül ayına kadar devam edecek. Yani öğrenciler üç aylık bir tatil yapacaklar. Ancak yaz tatilinin süresinin kısaltılıp kısaltılmayacağına dair iddialar hala gündemde.

Bakanlık tarafından açıklanan resmi takvime göre yaz tatili süresi bu yıl için değişmeyecek gibi görünüyor. Okullar tatilin ardından belirlenen tarihte yeniden eğitim öğretime başlayacak. Tatil süresiyle ilgili herhangi bir değişiklik veya uzatma yapılması durumunda bu gelişmenin kamuoyuna duyurulacağı belirtildi.

2024-2025 Eğitim Yılında Okullar Ne Zaman Açılacak? MEB Takvimi Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı 2024-2025 eğitim öğretim yılına dair önemli bilgileri paylaştı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla yayımlanan yeni genelgeye göre okulların açılma tarihi belirlendi ve detaylar netleşti.

Yeni eğitim yılı ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5’inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9’uncu sınıfları için özel bir ön hazırlık süreciyle başlayacak. Ayrıca pansiyonda kalacak öğrencilere yönelik yeni eğitim ortamlarına uyum sağlamaları için gerekli rehberlik çalışmaları yapılacak.

Okulların açılacağı tarih ise büyük bir merak konusu. MEB’in açıklamasına göre okullar 2024 yılında belirlenen tarihlerde eğitim öğretime başlayacak. Öğrenciler ve aileler tatillerini ve yeni eğitim dönemi planlarını bu takvime göre şekillendirebilirler.

Yaz Tatili Süresi Kısalacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Açıklama Geldi

Son günlerde internet ve sosyal medyada yaz tatilinin süresinin 20 gün kadar kısaltılacağına dair birçok iddia dolaşıyor. Bu söylentilere ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı’ndan resmi bir açıklama geldi. Bakanlık 2025-2026 eğitim öğretim yılından itibaren yaz tatilinin kısaltılacağına dair herhangi bir karar veya duyuru yapmadığını vurguladı.

Açıklamada mevcut haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi ve “Böyle bir değişiklik gündemimizde yok. Kamuoyunu yanlış bilgilendiren haberler hakkında herhangi bir resmî açıklamamız olmadı” denildi.

Exit mobile version