Okan Buruk ve Aktürkoğlu’ndan Avrupa Kupası İçin Birlik Mesajı!

okan-buruk-ve-kerem-akturkoglu.jpg

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve takımın önemli isimlerinden Kerem Aktürkoğlu, UEFA Avrupa Ligi’nde Sparta Prag ile yapacakları kritik mücadele öncesinde basın toplantısında konuştu. Buruk, takımın ilk maçtaki avantajı bir kenara bırakıp, tamamen bu maça odaklandıklarını belirtti. “Kazanıp son 16’ya kalmak istiyoruz,” diyen Buruk, savunma ve hücumda dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizdi. Ligdeki son deplasman performanslarının kendilerine güven verdiğini söyleyen Buruk, “Galatasaray her maçı kazanmak için sahaya çıkar,” ifadelerini kullandı. Son Dakika Galatasaray Haberleri…

Galatasaray’ın Kazanma Hırsı

Kazanma odaklı yaklaşımın rekorlar getirdiğini vurgulayan Buruk, Galatasaray camiasına karşı sorumluluklarının farkında olduklarını ve her zaman galibiyet için mücadele ettiklerini dile getirdi. “Galatasaray taraftarı buraya akın edecektir,” diyerek Prag’daki maçın atmosferine dikkat çeken Buruk, geçmişte Sparta Prag ile oyuncu olarak karşılaştığında Nedved’in önemli işler yaptığını ancak şimdi antrenör olarak kendisinin kazanmak istediğini ifade etti.

Sparta Prag’ın Eksikleri ve Sakat Oyuncular

Sparta Prag’ın önemli eksiklerinin olduğunu belirten Buruk, rakip takımın savunma ve skor yükünü çeken oyunculardan mahrum kalacağını söyledi. Sakat oyuncuların durumuna da değinen Buruk, Aurier ve Ziyech’in Beşiktaş maçına yetişmesini hedeflediklerini, Muslera’nın durumunun ise iyimser olduğunu aktardı.

Kerem Aktürkoğlu: Kolay Beklenen Tur, Kolay Olmayacak

Kerem Aktürkoğlu da, kuralar çekildiğinde kolay bir tur beklentisi olduğunu ancak durumun öyle olmadığını bildiklerini ifade etti. İlk maçtaki analizlerle olumlu ve olumsuz tarafları ayırdıklarını belirten Aktürkoğlu, daha iyi ve temkinli bir oyun sergilemek istediklerini söyledi. Ankaragücü maçı öncesinde verilen mektupların kendileri için çok anlamlı olduğunu vurgulayan Aktürkoğlu, Avrupa şampiyonu olma hayalleri olduğunu ancak önlerinde uzun ve çetin bir yol olduğunu dile getirdi.

Avrupa Kupası Kaldırmanın Hayali

Aktürkoğlu, Avrupa kupası kaldırmanın güzel bir hayal olduğunu, ancak bunun için çok çetin bir yoldan geçmeleri gerektiğini ifade etti. Galatasaray’ın mücadeleci ruhuna vurgu yapan Aktürkoğlu, “Galatasaraylı olmak her türlü mücadele edip galibiyet alabilmek anlamına gelir,” dedi. Muslera’nın kupaları kaldırmaya alışık olduğunu ve kendilerinin de ona bu yolda yardımcı olmak istediklerini belirtti.

Galatasaray, Sparta Prag ile yapacağı mücadelede Avrupa kupası hayallerini gerçekleştirmek için önemli bir adım atmayı hedefliyor. Hem teknik direktör hem de oyuncular, bu yolda karşılarına çıkan zorlukların farkında ancak hedeflerinden sapmadan ilerlemeye kararlılar.

Exit mobile version