USD34,08
EURO38,08
GBP45,35
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.843,24
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Eğitim Haberleri
  3. Öğretmen Seminerleri Online mi Oluyor? Son Dakika Gelişmeler

Öğretmen Seminerleri Online mi Oluyor? Son Dakika Gelişmeler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli eğitim bakanlığınca yapılan seminerler çok önemlidir. Eğitim dünyasını ilgilendiren bu etkinlikle birlikte önemli gelişmeler öne çıkıyor. Özellikle seminerlerin nerede yapılacağı bu konuda artık daha fazla önem taşıyor. Çünkü daha önce yapılan seminerler lüks otellerde bile olabiliyordu. Bu durum ise ekonomik açıdan ciddi bir gider kalemi olarak öne çıkıyor. Son zamanlarda ekonomik gelişmeler artarken öğretmenlere de sıçradı. Seminerlerin Maliye bakanlığının yaptığı tasarruflara göre artık online yapılacağı bilgisi dolaşıyor.

Önceden Yüz Yüzeydi

Okulların açılmasına 1 aydan daha az bir süre kalırken birçok kişinin kafasında seminerlerle alakalı soru işaretleri dolaşmaya başladı. Bazı kaynakların daha tasarruf içinde olunması için eğitim alanı içinde çalışmalar yapılıyor. Önümüzdeki eylül ayında seminerler yüz yüze mi, online olarak mı yapılacak? Son gelen haberlere göre öğretmenlerin seminerleri tam olarak eylül ayında yapılacak. Özellikle daha önce MEB seminerleri fiziksel olarak yüz yüze yapıyordu. Ancak bu durum Hazine ve Maliye Bakanlığının kamuda tasarruf adı altında çıkardığı tedbirlere göre yapılacak. O nedenle yüz yüze seminerler askıya alınmış oldu.

Artık yüz yüze seminerler yerine EBA üzerinden gerçekleştirilecek. Eğitim Bilişim Ağı aracılığıyla internet üzerinden kolayca seminerlere katılınabilecek. Bu sayede ciddi bir tasarruf yapılması planlanıyor. Maliyetlerin en uygun seviyeye çekilmesi için böyle bir sürece başlandı. Ayrıca eğitimin giderek dijitalleşmesine de katkıda bulunuyor. Böylece yüz yüze seminer modeli resmen sona ermiş oldu. Öğretmenler internet bağlantısı olan herhangi bir yerden eğitim alarak devam edebilecek. Ancak şu ana kadar MEB resmi bir açıklama yapmadı. Yapılan açıklamalara göre yol haritası belli olacak.

Tarih Belli Oldu

Öğretmenlerin seminerlerinin Eylül ayının 2’sinde başlaması bekleniyor. Özellikle mesleki çalışmaların 2 Eylül ile 6 Eylül arasına kadar sürmesi büyük bir olasılık. Bu süreçte öğretmenlerin katılabileceği bir internet bağlantısı olması kesinlikle büyük bir önem arz ediyor. Seminerlerin tüm detaylı bilgilerinin MEB tarafından bildirileceğini belirtmekle şu an gündemde online olmasının yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Öğretmen Seminerleri Online mi Oluyor? Son Dakika Gelişmeler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!