Kim Milyoner Olmak İster Sunucu Neden Değişti? 2024 Kim Milyoner Olmak İster Sunucu Neden Değişti? 2024

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Manisa'ya aday gösterilen ve "Birlikte Yöneteceğiz" sloganı ile rekor oyla kazanan Ferdi Zeyrek, NOW TV ekranlarında Çalar Saat programına konuk oldu. Zeyrek, katıldığı programda belediye işleyişinde gidilen değişikliklerden ve yapılması planlanan vaatlerinin son durumundan bahsetti. Açıklamalarının içinde en çok dikkat çeken vaat ise ülke gündeminden düşmeyen sokak hayvanları ile ilgiliydi. İşte Manisa Büyükşehir Belediyesi Ferdi Zeyrek'in açıklamaları...

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden Hayvan Sahiplerine Özel İndirimler

Akp Ilk Defa Ikiye Bölündü Sokak Hayvanları Uyutulsun Mu Kısırlaştırılsın Mı 1

Ülkemizin son dönemdeki en çok konuşulan konusu olan sokak hayvanları yasası, meclisten geçmesiyle birlikte tartışmaları daha da alevlendirdi. Yasaya göre sokak hayvanları kısırlaştırılacak, hasta hayvanlar için barınaklar yapılacak ve süreç sonunda sahiplendirilemeyenler de ötanazi ile uyutulacak.

Tüm hayvanseverlerin karşı çıktığı bu yasanın bir başka dikkat çekici yanı ise tüm sorumluluğun belediyelere yüklenilmiş olması. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin çiçeği burnunda başkanı Ferdi Zeyrek bu konunun kendine sorulması üzerine belediye olarak sokak hayvanları sahiplenenler ve evcil hayvanı bulunan vatandaşlar için yeni desteklerin yolda olduğunu açıkladı. Mimar Ferdi Zeyrek açıklamalarında sokak hayvanları için yeni bir barınak kuracaklarını, ücretsiz aşı uygulaması başlatacaklarını ve hayvan maması desteği verileceğini açıkladı. Genç belediye başkanı aynı zamanda bu kişilerin su faturalarında da önemli ek indirimler olacağını duyurdu.

Sokak Hayvanları Konusunu Belediyelere Atmak Ne Kadar Doğru?

Türkiye olarak yeni dünya ülkelerinin bilim ve yeni teknolojik gelişmeler konusunda maalesef çok gerideyiz. Çünki güzel ülkemizin siyasi ve ideolojik kavgalarla boğuşmaktan enerjisi kalmıyor. Bunun yanı sıra vatandaşın cebinden çıkan ve gereksiz yerlere harcanan tonlarca para da cabası. Sokak hayvanları konusunda ülkece içinde bulunduğumuz ekonomik darboğazdan nasibini aldı. Hükümet ve kendisinin destekçisi MHP, tartışmalı sokak hayvanları tasarısında sorumluluğu belediyelere bırakarak yeni bir krize imza attı. Bundaki tek neden ise, yerel seçimlerde ülkede esen değişim rüzgarları ile birçok belediyeyi muhalefet partilerinin kazanmış olması. Son derece yanlış olan bu ideolojik karar yüzünden zaten milyonlarca borçla devralınan birçok belediye çıkmazda. Ferdi Zeyrek'in bugün yaptığı açıklamalarda vaad ettiği destekler sorunun çözümüne bir nebze de olsa katkıda bulunabilir ama bu iş sadece yerel yönetimlerle de çözülmez. Bu devran ne zaman döner bilinmez ama bir an önce dönmesi gerektiği açık.

Editör: Şahsüver ÇITIR