İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'fenomenlere' yönelik soruşturma kapsamında önemli bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında, sosyal medya hesaplarında lüks yaşamlarını sergileyen birçok fenomen takibe alındı ve gözaltına alındı. Bu fenomenler arasında, güzellik merkezi sahibi Neslim Güngen ve eşi İnanç Güngen de bulunuyor.

Sivas’ta Yolcu Otobüsü Devrildi: 10 Yaralı Sivas’ta Yolcu Otobüsü Devrildi: 10 Yaralı

Soruşturmanın Detayları

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, fenomenlerin banka hesap hareketlerini, MASAK raporlarını ve bağlantılı oldukları kişileri inceledi. Bu incelemeler sonucunda, Neslim Güngen ve eşi İnanç Güngen’in sosyal medya hesaplarından sık sık lüks tüketim yaptığı anlara ait görüntüler paylaşmaları dikkat çekti. Bu durum, soruşturmanın derinleştirilmesine neden oldu.

Mali ekiplerin çalışmaları neticesinde, İstanbul merkezli 25 ilde 134 adrese yönelik büyük bir operasyon düzenlendi. Bu operasyon kapsamında, Neslim Güngen ve eşi İnanç Güngen de dahil olmak üzere toplamda 61 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığın Değerlerini Aklama, Resmi Belgede Sahtecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık" suçlarından sorumlu tutuluyor.

Gökhan Göz’ün Rolü

Operasyonun dikkat çeken bir diğer detayı ise Neslim Güngen’in kasasının iş insanı Gökhan Göz olduğu tespit edilmesi oldu. Polisin teknik takibi sonucu, bir dönem modacı Gülşah Saraçoğlu ile sevgili olan Gökhan Göz’ün, dosyada şüpheli sıfatıyla geçtiği ve firari olarak arandığı ortaya çıktı. Gökhan Göz’ün yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Editör: Genel Haber