NASA Duyurdu! 430 Yıl Sonra Nishimura Geri Geliyor! Nishimura Nedir?

nasa-duyurdu-430-yil-sonra-nishimura-geri-geliyor-nishimura-nedir.jpg

Japon amatör gökbilimci Hideo Nishimura tarafından geçen ay keşfedilen bu kuyruklu yıldız, NASA’nın Dünya’ya Yakın Gökcisimleri Araştırma Merkezi (CNEOS) yöneticisi Paul Chodas tarafından olağandışı bir durum olarak nitelendiriliyor.

Dev Kuyruklu Yıldız Dünya’ya Yaklaşıyor

Yaklaşık bir kilometre uzunluğundaki bu kuyruklu yıldızın, bu hafta sonu veya gelecek hafta başında Dünya’nın yakınından geçmesi bekleniyor. Kuzey Yarımküre’de yaşayan gözlemciler, gün doğumundan 1-1,5 saat önce uyanarak bu nadir gök olayını izleyebilecekler. Işığı zayıf olmasına rağmen çıplak gözle gözlemlenebilecek bir fırsat sunuyor.

“Son Şans” Kuzey Yarımküre’de

Sanal Teleskop Projesi’nin kurucusu İtalyan gökbilimci Gianluca Masi, gelecek haftanın, kuyruklu yıldızı Kuzey Yarımküre’den görmek isteyenler için “son şans” olduğunu belirtti. Eğer kuyruklu yıldız Güneş’e yaklaşmasını sağlarsa, eylül sonunda Güney Yarımküre’den de karanlıkta gözlemlenebileceği ifade ediliyor.

Amatör Gökbilimciye Nadir Bir Keşif

Yıldız gözlemcileri, kuyruklu yıldızın keşfinin ardında Japon amatör gökbilimci Hideo Nishimura’nın olduğunu belirtiyor. NASA’nın Dünya’ya Yakın Gökcisimleri Araştırma Merkezi (CNEOS) yöneticisi Paul Chodas, profesyonel teleskoplarla yapılan tüm gökyüzü araştırmalarına rağmen amatör bir gökbilimcinin kuyruklu yıldız keşfetmesinin alışılmadık bir durum olduğunu vurguluyor.

Kuyruklu Yıldızın Son Ziyareti

Paul Chodas, kuyruklu yıldızın son ziyaretini yaklaşık 430 yıl önce gerçekleştirdiğini ve bu tarihin Galileo’nun teleskopunu icat etmesinden yaklaşık 10-12 yıl öncesine denk geldiğini belirtiyor. Bu nedenle Nishimura’nın keşfi büyük bir öneme sahip ve gözlemciler için eşsiz bir fırsat sunuyor.

Exit mobile version