Narin’in Amcası Kasten Öldürme Suçundan Tutuklandı

narinin-amcasi-tutuklandi.jpg

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos tarihinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, amcası S.G. tutuklandı. Tavşantepe Köyü Muhtarı olan S.G., jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince ‘kasten öldürme’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlamalarıyla cezaevine gönderildi.

21 Ağustos’ta Kaybolmuştu

Narin Güran, 21 Ağustos öğleden sonra Kur’an kursundan çıkışta evine dönmedi. Ailesi ve köylüler tarafından yapılan aramalardan sonuç alınamayınca, Narin’in babası aynı gün jandarmaya başvurdu. Bunun üzerine jandarma ekipleri, AFAD, su altı arama ekipleri ve diğer destek birimleriyle birlikte geniş çaplı bir arama operasyonu başlattı.

Operasyon sırasında yaklaşık 150 araç sorgulandı, binlerce dönüm arazi tarandı ve yüzlerce kişiyle görüşüldü. Narin’in kaybolmadan önceki son görüntüleri, okulun güvenlik kamerasında tespit edildi. Soruşturma süresince önce Narin’in ağabeyi E.G. gözaltına alındı, ancak delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldı. Ardından, Narin’in amcası S.G. gözaltına alınarak, yapılan incelemeler neticesinde tutuklandı.

Soruşturma kapsamında elde edilen deliller doğrultusunda amca S.G.’nin yargılama süreci devam ediyor.

Exit mobile version