Dijital anlamda pek çok veriyi toplayarak okuyucuların hizmetine sunan Data Corporation bu kez de 2024 yılında insanların ne kadar cep telefonu satın alımı yaptıkları ile ilgili araştırmasını yayımlıyor. Küresel anlamda yapılan satışlar ile birlikte insanların yüzde kaçlık kısmı yeni cep telefonu satın aldı ve alınan cep telefonlarının marka tercihleri neler oldu gibi soruların cevabı aranıyor.

Paylaşılan rapor sonucunda ise belirtilen 2024 yılı ilk çeyreğinde 2023 yılındaki veriler ile kıyaslandığında büyük bir oranda artış gösterdiği belirleniyor. Bu artışla beraber dünya genelinde toplamda 285,4 milyonluk bir cep telefon adedi oluştuğu belirtiliyor.

Hızla Büyüyen Mobil Telefon Üretimi

Üst üste 4 çeyrekte de büyüme kat eden mobil telefonların gelecekteki konumu hayal bile edilemiyor. Fakat dünya genelinde telefon satışı yapılan çoğu pazarda ise depolarda telefon sıkıntısı yaşandığı belirtiliyor. Bu nedenle arz talep ilişkisinde büyük miktarda sorunların yaşanması ile ekonomik bir kriz yaşanabileceği iddia ediliyor.

Üreticiler ise tüketicilerin daha uygun fiyatlı olarak mobil telefonları tercih edebilmesi için yapay zeka yönteminden yararlanıyor. Bu sayede kullanıcıların ilgi ve merakı teknolojik olarak gelişmiş son derece akıllı cihazlara doğru yöneliyor.

Mobil Telefon Geleceği Şekillendiriyor

Geçmişten günümüze başlangıçta sadece iletişim amacıyla kullanılan telefonlar günümüzde ise hemen hemen her şeyi yapabilecek kalitede yer alıyor. Bu nedenle de telefonların geliştirilmesinde büyük pay üreticilerin oluyor. Sektörde satış yapan ve pazarın hareketliliğini artıran üretici firmalar arasında en çok satış yapan firma ise Samsung yüzde 18,9 pazar payı ile yer alıyor. İkinci sırada ise  Apple yüzde 15,8 ile yer alıyor.

2024 Dacia Duster, Yenilikçi Hibrit Teknolojisiyle SUV Segmentinde Fırtına Gibi Esiyor! 2024 Dacia Duster, Yenilikçi Hibrit Teknolojisiyle SUV Segmentinde Fırtına Gibi Esiyor!

Cep telefonu bazında ele alınan verilerde şirketlerin birbiri ile olan kapışmaları oldukça yeni teknolojik cihazların üretilmesine fırsat tanıyor. Üretilen bu cihazlarda ise yapay zeka sıklıkla kullanılıyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR