Mersin'de özel bir hastanede mide balonu operasyonu sırasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali Can Gül'ün hastaneye gelişi ve sonrasında yaşananların yer aldığı kamera kayıtları ortaya çıktı. Bu görüntüler, olayın ardındaki ihmalleri ve trajediyi gözler önüne seriyor.

Ali Can Gül'ün Hayatı ve Ameliyat Kararı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde yaşayan 22 yaşındaki Ali Can Gül, Girne Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisiydi. Aynı zamanda Limasol Türk Ocağı’nda amatör futbolcu olan Gül, yaşadığı sakatlık sonrası kilo almaya başladı. Sakatlığını atlattıktan sonra kilo vermede zorluk yaşayan genç, Mersin'deki özel bir hastanede mide balonu taktırmaya karar verdi.

Mersin'den UNESCO'ya Bir Aday Daha Mersin'den UNESCO'ya Bir Aday Daha

Mide Balonu Operasyonu Faciası

Ameliyat Günü ve Yaşananlar

Ali Can Gül, halası ile birlikte 4 Haziran'da Mersin’in Mezitli ilçesindeki hastaneye başvurdu. Görüştükleri doktor tarafından ertesi gün için randevu verilen Gül, 5 Haziran'da hastaneye gelerek ameliyat bedeli olan 30 bin TL’yi ödedi ve operasyona alındı. Ancak, operasyon sırasında beklenmedik bir şekilde hayatını kaybetti.

Genç Üniversiteli Ali Can Gül İhmaller Kurbanı Oldu

Gül'ün halasına genç adamın hayatını kaybettiği bildirildiğinde, durum hemen babası Hasan Gül’e iletildi. Baba Hasan Gül, ilk uçakla Mersin’e gelerek hukuki süreci başlattı. Ali Can Gül'ün cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Girne'nin Bahçeli köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Babasının İsyanı: "Oğlum Cinayete Kurban Gitti"

Baba Hasan Gül, oğlunun büyük bir ihmal sonucu hayatını kaybettiğini belirterek şunları söyledi: "Oğlum çok büyük bir ihmal sonucu bildiğiniz cinayete kurban gitti. Benim oğlumu katlettiler. Çok kötü günler yaşıyorum. Adalet bekliyorum ve adaletin yerini bulacağını biliyorum. Bunu oğluma yapanların adalet önünde hesap vereceği güne çok az kaldı.

Mide Balonu Operasyonu Faciası Genç Üniversiteli Ali Can Gül İhmaller Kurbanı Olduu

Kamera Kayıtlarındaki İhmaller

Gül, kamera kayıtlarında ihmalleri açıkça gördüklerini dile getirdi: "Oğlumun operasyonun yapıldığı odada oksijen tüpü yok. Görüntülerde oksijen tüpünün sonradan geldiği var. Kalp ritim cihazı yok, sonradan geldiği kamera görüntülerinde var. Oğlum öldükten sonra yapılan müdahaleler hepsi kamera kayıtlarında mevcut.

Mide Balonu Operasyonu Faciasıı

Gül'ün avukatı Erdal Kaya, yapılan araştırmalar neticesinde özel hastanede yapılan operasyonla ilgili ciddi ihmallerin tespit edildiğini belirtti. Kaya, şunları ekledi: "Operasyon anestezi uzmanı olmaksızın başlamış, hastanın vefatından sonra anestezi uzmanı olaya dahil olmuş. Oksijen tüpü operasyon odasında bulunmuyordu ve sonradan getirildi. Sağlık Müdürlüğü’nce endoskopi cihazının arızalı olduğu da tespit edildi.

Genç Üniversiteli Ali Can Gül İhmaller Kurbanı Oldu1

Kamera kayıtlarında, Ali Can Gül'ün hastaneye halası ile geldiği, başvurunun ardından operasyona alındığı ve fenalaşmasının ardından yaşanan hareketlilik yer alıyor. Kayıtlarda, operasyon odasına oksijen tüpü gibi bazı cihazların sonradan getirildiği görülüyor. Sedye üzerinde kalp masajı yapılarak anjiyo odasına götürülen Gül'ün, kısa bir süre sonra doktoru tarafından hayatını kaybettiği bildirildiğinde yakınlarının fenalık geçirdiği de kaydedildi. Ayrıca, operasyonu gerçekleştiren doktorun morgun bulunduğu koridorda iki kez bazı cihazlarla yürüdüğü görüntülerde yer alıyor.

Editör: Genel Haber